Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 11

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 6436 skatījumi

Vai medicīniskā izziņa kura nepieciešama ieroča atļaujas saņemšanai ir derīga arī autovadītāja apliecības iegūšanai?

Auto un transports » Cits

Dažus gadus atpakaļ viens papīrs derēja gan ieročiem, gan tiesībām, gan laivām, utt.. Cik zinu, tad tagat autovadītāja izziņa vairs ieročiem neder, jo tur ir vajadzīgs psihiatra, narkologa atzinums. Es tā padomāju - ja jau ieroču izziņa ir nopietnāks dokuments, tad varbūt viņš der arī tiesībām?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (11)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Miss VIP in UK

+2392

 
Atradu kaut ko iekš medniekiem.lv forumā:
Citēju:
" Tagad daudzi ģimenes ārsti negrib krāmēties ar tiem, kam vajag medicīnisko izziņu ieroču lietās. Jo tie kam vajagot auto vadīšanai un tie kam ieročiem, esot attiecībā 50/1. Jau labu laiku tās ir atsevišķas izziņas, nevis apvienotā, nez kam tas traucēja, jeb kam ir izdevīga patreizējā dalīšana!? Ārpus Rīgas vienkāršākais ir katram pašam noskaidrot, kurās mēneša dienās rajona centrālajā poliklīnikā tiek organizētas medicīniskās komisijas. Un tur tad vienā piegājienā iziet visus vajadzīgos ārstus. Ejot komisiju reizē uz abiem, uz ieročien un uz auto, sanāks arī lētāk."
Tātad - tās ie divas dažādas izziņas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tikko noskaidroju! Mednieku med komisiju var iziet Rīgā, Bauskas iela 36, CSDD, cena 35 euro, n0 9.30-17.00, 5dienās līdz 16.00. Ja iet gan mednieku, gan autovadītāju kopā tad cena ir 55 euro.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Cik es zinu ,tad starp komisijām nav nekādas starpības.Atšķiras tikai cena,ko noplēš par vienu papīru un ko noplēš par otru.Mednieku komisija nez kāpēc ir krietni dārgāka.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Eduards Smalkais

+1257

 
Interesanti vai tie, kas ir atstājuši atbildes vispār ir kārtojuši šo izziņu? Izskatās diemžēl ka nē... Starp citu- šodien tiku pie jaunas medicīniskās izziņas šoferiem. Atbildot uz jautājumu- ir nepieciešamas divas izziņas, jo precīzi 5gadus atpakaļ pats kārtoju. Uz tās, kura nepieciešama medniekiem, tiek svītrots viss pārējais, izņemot šaujamieročus... Pie tam tā ir citā krāsā(šoferiem sarkanīga, medniekiem zaļa). Bet NARKOLOGS un PSIHOLOGS ir vajadzīgi VISIEM!!! mani ģimenes ārsts uzreiz aiztrieca prom...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Inita Pēpule

+20

 
nē.vienīgi kārtojot var visu pie reizes var atļaujas nokārtot uz reiz,bet maksāšana pie katra speciālista ir atsevišķa..Diemžēl mūsu zemē birokrātijas aparāts strādā ar pilnu jaudu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Autovadītāja apliecības iegūšanai var pietikt ar ģimenes ārsta slēdzienu atbilstoši MK notiekumiem ja neesat kādos reģistros, diemžēl ieroču komisijas iegūšanai ģimenes ārsts Tevi nosūtīs vēl pie citiem speciālistiem(psihiātrs-narkologs un c.), un tikai pēc tam izdos jums slēdzienu par Jūsu atbilstību ieroču nēsāšanai.Tātad divas un par katrām samaksa būs atsevišķa.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Autovadītāja apliecības iegūšanai pietiek ar ģimenes ārsta slēdzienu, diemžēl ieroču komisijas iegūšanai ģimenes ārsts Tevi nosūtīs vēl pie citiem speciālistiem(psihiātrs-narkologs un c.), un tikai pēc tam izdos jums slēdzienu par Jūsu atbilstību ieroču nēsāšanai.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Katram ir sava nepieciešama... mamma man daktere un tikko pateica..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ari soveriem ir jaiet arsti taja skaita ari psixiatrs.Ta ka tas der.Ja vienigi nesi sodits.Jo tad ir noilguma laiks.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nav derīga.Ieroča atlaujas saņemsanai ir nepieciešama atsevišķa izziņa.Finansiāli izdevigāk ir kārtot gan šofera,gan ieroču izziņu viena reizē.Starp citu ir daudzi ģimenes ārsti,kas vēl arvien izsniedz abu veidu izziņas.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.