Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

viola

+88

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1477 skatījumi

Gāzes iekārtas drošība.?

Auto un transports » Cits

Man vienmēr ir interesējis šis jautājums,kas notiek ar auto ,ja tam ietriecās aizmugurē lielāka gabarīta auto?
vai pastāv sprādziena draudi?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Sirga

+608

 
Gāzes balons fiziski ir ievērojami izturīgāks nekā standarta degvielas bāka. Pie tam, ja arī tas tiek sabojāts, gāze acumirklī izplūdīs un kaut kādi draudi pastāvēs ļoti īsu laika sprīdi. Pats balons atrodas vai pie aizmugurējā sēdekļa vai grīdā rezerves riteņa vietā - abas divas šīs vietas ir gana tālu un labi aizsargātas pret frontālu triecienu aizmugurē. Domāju, ka benzīna bākas aizdegšanās risks ir daudz lielāks nekā gāzes balona. Auto ar gāzi parasti nodeg tie, kuriem ir vecās iekārtas un dzirksteļošana zem kapota - vai nu vadi slikti, starteris dzirskteļo, ...

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Divi iemesli sprādzienam var būt:
1. Gāzes un gaisa maisījums pareizās proporcijās un pietiekoši nopietna tilpuma.
2. Pārāk liels spiediens slēgtā traukā.

Pēc manas saprašanas, ja nenositīs galu (maz ticamības, ka norautu galu), bet būs plīsums, tad notiks strauja gāzes iztvaikošana, vārīšanās un apkārtnes dzesēšana. Sprādzienam ar degšanu nevajadzētu būt, jo gāze būs pārāk lielā koncentrācijā. Aizdegties gan var, piemēram, ja šļūc pa asfaltu, vai vadi pārrauti un dzirksteles lec. Lai notiktu sprādziens pēc sitiena ar plīstošu tanku, nepieciešamā kinētiskā enerģija ir daudz lielāka, nekā praktiski iespējams pie jebkādas reālistiskas sadursmes. Ja tanks plīsīs, ap to esošais auto būs tik ļoti sadragāts, ka neviens tur nebūs izdzīvotājs arī bez sprādziena. Tanka drošības spiediens ir reizes 4 lielāks, nekā tajā esošais spiediens. Ugunsgrēka gadījumā, gan tas augs un var saplēst tanku. Bet tas nenotiek uzreiz.
Arī statistiskie indikatori neuzrāda palielinātu bīstamību gāzes automašī

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

piemēram apdrošināšanas cenas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.