Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1401 skatījumi

Vai ir iespējams, ka visas valstis kādreiz atmaksas savus ārējos parādus?

Bizness un finanses » Cits

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Jā, tas ir iespējams, bet vai tas kādreiz notiks, to mēs nevaram paredzēt.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Tikai teorētiski. Vienam cilvēkam ir grūti būt tik ļoti mērķtiecīgam, bet, ja varas amatos cilvēki mainās, tas ir vēl grūtāk. Un valstu ta cik! Izredzes paliek kā loterijā vinnēt. Vismaz, kamēr kāds gudrs zinātnieks neizdomās uzskatāmi parādīt un visus pārliecināt, ka tagad jādara tā un tā un jātiek vaļā no parādiem. Un tāpat viņam visi uzreiz neticēs. Vai nu tumsonības dēļ, vai mūsdienīga kritiskuma, vai kaut vai sazvērestību teoriju dēļ.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Tas nav iespējams fiziski.

pirms 13 gadiem  

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Kāds pamatojums šādam apgalvojumam?

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Juris Ingaunis

+753

 
Ir iespējams, bet tikai tad, ja mainīsies ekonomiskā sistēma - kapitālisms un cilvēku kapitālistiskā domāšana un egoistiskā tieksme uz privātīpašumu.
Paskatīsimies elementāru piemēru māzākos mērogos. Firma ražo mēbeles. Boss pieņem darbā trīs cilvēkus, kuri kopā saņem algu N un mēneša laikā saražo trīs dīvānus. Firmai savas mēbeles jāpārdod par cenu kas lielāka par N (N +X). Šie paši trīs cilvēki, saņemot algu, grib nopirkt katrs pa dīvānam, bet viņi nevar nopirkt, jo N < N + X. Ko darīt firmai? Firma preces pārdod uz kredīta, vai pati ņem kredītu. Tā veidojas bezgalīgais parāds. :)
Šajā gadījumā parāds neveidotos, ja firmas mērķis nebūtu nopelnīt. :)

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

LOL! Nu ļoti smieklīgi! Varbūt jums vajadzētu doties uz Venecuēlu ar lekciju par ekonomiku, domāju, ka vairāk citu sociālistiski domājošu valstu nav atlicis pat starp tām nedaudzajām, kuras vēl ar abām rokām turās pie sociālisma, taču sen jau ir sapratušas, ka ar sociālismu ne pats paēdīsi ne pabarosi savu ģimeni. Jūsu aprēķins ir balstīts uz pieņēmumu, kas neiztur nekādu kritiku. Es arī varu pieņemt, ka zirgs ir suns un suni sareizināt ar 6, bet vai no tā radīsies zirgs?

Juris Ingaunis, pirms 13 gadiem :

Savukārt, Jūsu komentārs ir balstīts uz pieņēmumu - "Aivis zin, bet Rolands raksta muļķības".
500 zīmēs nevar iekļauties, lai izskaidrotu savu viedokli attiecība uz sarežģītu ekonomisku jautājumu. Var tikai dot virzienu domāšanai vai izraisītu jaunu jautājumu. Toties ar 500 burtiem pilnībā pietiek, lai radītu ilūziju par "gudrību". Pasaki labāk savu viedokli vai ir iespējams visām valstīm atmaksāt savus ārējos parādus un pamēģini pamatot to!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.