Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1281 skatījumi

Krājbankas miljoni

Bizness un finanses » Cits

Kāds var paskaidot.
No Krājbankas pazudusī summa ir 109miljoni. Tad kāpēc likvidācija izmaksā 350miljonus?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tādēļ, ka banku aktīvus neveido tikai skaidras naudas uzkrājumi, bet dažādi vērtspapīri, uzņēmumiem un privātpersonām izsniegti kredīti un kredītlīnijas, kur nauda nav atgūstama nekavējoties, bet gan saņemama ilgstošā laika periodā, piemēram, kredīts uz 25 gadiem būs jāturpina maksāt līgumā noteiktajā kārtībā arī tad, ja banka pēc 5 gadiem tiek likvidēta, ar naudas ieguvi nodarbosies administrators, pārdodot kredītu un vērtspapīrus, īpašumus citām bankām, vai personām, izīrējot un pārdodot atņemtos īpašumus, tas viss ir ilgstošs process un labs ieguldījums tikai tad, ja banka ir stabila un darbojas.

pirms 12 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Valsts savu naudiņu jebkurā gadījumā dabūs atpakaļ, ko nevarētu teikt par visiem noguldītājiem, nerunājot nemaz par mazākuma akcionāriem, kuriem ir pēdējās tiesības kaut ko pieprasīt, nedrīkst aizmirst to, ka Snoras piederēja tikai 60% Krājbankas, bet 40% piederēja citiem akcionāriem, kam ar bankas izsaimniekošanu nebija nekāda sakara, Priedītis ir sen to atzinis, ka bez valdes akcepta personīgi veicis naudas summu iesaldēšanas un pārskaitījumus pēc Antonova rīkojuma.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
350 miljoni ir summa ko izmaksās noguldītājiem kā garantēto atlīdzību.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Āris

+22646

 
Kāpēc krājbanka tika likvidēta varbūt neuzzināsim nekad.To zinās tikai šaurs cilvēku loks.Es domāju ka Antonova shēmu izmantoja par iemeslu un iespēju radīt citu shēmu.Ja valsts atrastu tos pāri par simts miljonus un glābtu banku protams nebūtu jāmaksā šie 350,bet tas jau izklausās muļķīgi jo būtu valsts IEDZĪVOTĀJU interesēs!Bet šaubos vai kāds no auditorijas varēs nosaukt kaut ko kas valsts mērogā būtu izdarīts iedzīvotāju interesēs!!??

pirms 12 gadiem  

Āris, pirms 12 gadiem :

Gribu piebilst ka nekādas naudas garantijas fondā nebija to aizdeva valsts un nodokļu maksātājiem būs jāpūlas lai atdotu nevis 109 bet 350un tas notiek ar mūsu valdnieku gribu,bet normāla skaidrojuma kāpēc tieši tā jau nebūs.

JanKa, pirms 12 gadiem :

Nu gan aiziet pasaciņas. Garantiju fonda nauda ir(bija) - 149,4miljoni, tātad iztrūkst 350-149=200milj, ko aizņēmas no valsts budžeta. Tālāk - bankai ir savi aktīvi, īpašumi, ieguldījumi, akcijas, izniegtie kredīti u.c. Piemēram, ja tev bija kredīts LKB, tad to būs jāturpina maksāt, un gan šī gan visa pārēja likvidācijas procesā atgūtā nauda vispirms nonāks fondā, lai atmaksātu valsts aizņēmumu.

JanKa, pirms 12 gadiem :

Nevar būt, ka tev kā sazvērestību pinējam Parex glābšanas process likās tīrs un valsts interesēs? Tur notika tavs piedāvātais variants, tikai nulles bija mazliet vairāk. Ja valsts tagad būtu iegrūdusi tos miljonus, tad arī būtu iemesls zākāt valsti, ka balsta krievu miljardieri.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.