Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

........

+74

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2065 skatījumi

Kādas ir iespējamās sekas tam, ka lidostā mani nevar atpazīt pasē?

Ceļošana » Cits

Precīzāk,vai mani var lidostā aizturēt vai notikt kādi citi brīnumi? Lieta tāda, ka pasi taisīju pirms 5 gadiem, kad gāju pamatskolā un no tā laika esmu pilnībā mainījusies-brilles, matu krāsa, seja utt.,un atpazīt mani bildē svešiniekam ir diezgan sarežģīti. vai var gadīties,ka mani apsūdz svešas pases izmantošanā vai tamlīdzīgi? Nomainīt vairs nevaru paspēt, vienkārši interesē, ar ko man var nākties saskarties un kā ar to tikt galā.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Valdistt

+8491

 
Piesieties var gan gadījumā, kad bilde pilnībā sakrīt, gan gadījumā, kad tā ir atšķirīga. Vai var aizturēt? Jebkuru un jebkad var aizturēt identitātes pārbaudei. Vai var izvirzīt apsūdzības? Arī tās var. Tomēr neviens pie tādiem sīkumiem nekasās - lidostā strādā profesionāļi, kas arī redzēs, ka pase izsniegta pirms 5 gadiem un arī viņi saprot, ka it sevišķi skolniece 5 gadu laikā var krietni mainīties. Ļaunākajā gadījumā var veikt sīkāku identitātes pārbaudi, kas neaizņems vairāk kā 2-5 minūtes. Manuprāt, nav nekāda pamata uztraukties.
Kā ar to tikt galā - tā arī izskaidro, ka esi mainījusies 5 gadu laikā. Ja stāstīsi taisnību, problēmu nebūs. Domāju, ka lidostās ne to vien cilvēki ir redzējuši! :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tur vajadzētu būt kādam pieredzējušam robežsargam, kas atpazīs tevi, lai kā tu būtu mainījusies. Viņi neskatās uz bildi tā kā to dari tu. Viņiem nav svarīgi ne frizūra, ne iesauļošanās košums, vai lūpu krāsa. Sejā ir pietiekoši daudz informācijas, kas nemainās, un ja tu nebūsi likusi puscentimetru apmetuma, tad problēmām nevajadzētu būt.

pirms 14 gadiem  

Voo Doo, pirms 14 gadiem :

+++ par puscentimetru apmetuma :D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Likums nosaka to, ka personai ir jāveic pases maiņa sekojošos gadījumos:
1. ja pasei ir beidzies derīguma termiņš;
2. ja pase ir bojāta;
3. ja pases vīzu lapa ir pilna;
4. ja personai ir mainījies vārds, uzvārds;
5. ja personai ir būtiski mainījies izskats.

Brilles nav problēma, jo robežkontrolē Jums palūgs tās noņemt. Neatkarīgi no tā vai Jūs valkājat brilles ikdienā vai tikai saulesbrilles, pasē persona tiek fotogrāfēta bez brillēm. Izņēmums ir tikai akli cilvēki, kuriem brilles ir arī pasē.

Robežsargs arī ir tikai cilvēks, kas seko instrukcijām. Ja Jūs nav iespējams atpazīt pēc pases, tad jūs tiekat aizturēta personības pārbaudei, nokavējat savu lidojumu un varat mierīgi atgriezties mājās, lai nesteidzoties veiktu pases maiņu! Cilvēka izskats nemainās vienas nakts laikā, plānojot ceļojumus ir jāpadomā arī par visām formalitātēm, tai skaitā pases maiņu. Mūsdienās pases izgatavo arī 2 dienu laikā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pareizi, ja bildē es esmu melniem matiem, tad man ar tādiem jāstaigā visu mūžu un es viņus nedrīkstu izbalināt? Tici man, seja uzreiz izskatās savādāka, lai profiņi strādā, brauc vien, nu varbūt brilles uz to momentu noņem, ja tās nesagādā problēmas

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.