Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2288 skatījumi

Failu atjaunošana no ārējā cietā un paša datora, šī procesa novēršana

Datori un internets » Cits

Sveiki!

Man te vairāki jautājumi.

- Vai datoram pieslēdzot ārējo cieto disku ar failiem un to atvienojot, datorā paliek kādi faili, kas ir vērti vaļā no ārējā cietā diska? Respektīvi, vai kāds datorprofs varēs apskatīt failus, kuri ir atvērti caur šo datoru no ārējā cietā.

- Ko dara datora defragmēšana?

- Esmu dzirdējis, ka izdzēšot datora failu pavisam ārā, tas vēl paliekot datoram uz cietā diska, līdz tas nepārraksta tam kaut ko citu pāri. Ar defragmēšanu nevar nodefragmēt kompi, lai tas sakārto visus failus vecajiem pāri un nekādi izdzēstie vairs nebūtu pieejami?

Paldies!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Paši faili parasti (atkarībā no operatīvās sistēmas, programmām un dēmoniem) nepārkopējas, bet informācija par tiem gan. Piemēram no bildēm paliek nagi (thumbnails) - mini versijas skatītajām bildēm, no kurām var iegūt pietiekoši informācijas, lai to izmantotu pret bildēs esošo personu. Tāpat failu nosaukumi paliks sistēmā.
2. Diska defragmentēšana sakārto failus, lai tie nav sadalīti daļās pa disku - ātrāk tos lasīt varēs. Ir arī tādas failu sistēmas, kurām nav šī slimība un nav nepieciešama defragmentēšana.
3. Atkarībā no failu sistēmas - spriežot no tavas starp rindām paustās informācijas, tā tev arī notiek.
4. Defragmentējot faili tiek salikti kopā un kādā noteiktā secībā, bet tas tikai viegli samazina iespēju atgūt izdzēstos failus. Pirmkārt, sektora garumam pārsniedzot faila garumu, tā brīvo vietu neviens nepārraksta. Rezultāts ir katram failam galā ir pārpalikums no kāda veca faila, ko it kā neredz un pat brīvajai vietai nepieskaita, bet var izvilkt itin viegli. Otrkārt di

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

skā liktā informācija glabājas analogā veidā, bet izskatās, ka digitālā. Vieglāk saprotamā veidā pārrakstot vecajam failam pāri, netrāpa precīzi tieši turpat un tieši tik pat spēcīgi, kā iepriekš, kas nozīmē, ja galviņu pārvieto ne pa celiņiem, bet pa vidu, var izvilkt pat desmit reizes pārrakstītu informāciju. Ar to daļēji var cīnīties ar dažādiem failu šrederiem. Magnētiskajā diskā reiz ierakstītu informāciju ir gandrīz neiespējami pilnībā izdzēst. Atjaunošana gan prasa laiku, speciālas progra

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

mmas un nopietnu hardwari, kurā pārceļ pašu fizisko, apaļo disku. Cik kādam būs interese un nauda to darīt atkarīgs no taviem failiem, bet pusaudžu puikas šredera izdzēsto nedabūs ārā. Specdienesti ar pietiekošu motivāciju gan to var izdarīt.

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Plus vēl par to analogo magnētismu - jauns magnētisms (pie ierakstīšanas) pārklājas vecajam pāri un nevis aizstāj to, bet summējas. Līdz ar to, ja informāciju nolasa ar krietni smalkāku galviņu, var šos pārklājumus atdalīt vienu no otra un tādā veidā arī izvilkt veco informāciju. Tas tāpat kā zīmēšanas programmā tu varētu nevis kā ar guašu pāri vecajam, bet kā ar puscaurspīdīgu plīvuru klāj tik pāri vecajam un vēlāk var redzēt, kur krāsas summējušās un atdalīt plīvurus vienu no otra.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 
Atkarībā no programmas ar ko vērsi failus, par tiem paliks vairāk vai mazāk informācijas. Varbūt tikai nosaukumi, varbūt failu kopijas.

Defragmentācija sakārto failus, primāri novēršot failu fragmentāciju, tas ir - parūpējas, lai fails būtu uzrakstīts "vienā piegājienā" nevis tā gabali būtu fiziski izmētāti pa disku.

Arī nodzēstu failu parasti var atjaunot. Defragmentācija var padarīt šo procesu neiespējamu, taču var arī neietekmēt. Kā nekā - defragmentācijas procesam nav mērķis traucēt failu atjaunošanu nekādā mērā.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.