Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 908 skatījumi

Vai cita velsti registrejot Domenu, parkapjot LR likumdosanu(autortiesibas), tieku sodits pec LV likumdosanas vai citas valsts likumdosanas?

Datori un internets » Cits

Sveiki , tatad gatavojos majaslapu vert valja, parkapjot autortiesibas,par cik esmu Lv pilsonis, bet majaslapu registresu citur, parkapsu visas autortiesibas, mani sodis pec LV likumiem vai tas valsts kura majaslapa registreta?
Atbildi uz i-r@inbox.lv

Paldies.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tas ir atkarīgs no nozieguma smaguma. Personas var saukt pie atbildības šīs personas dzīves vietā vai nozieguma izdarīšanas vietā. Ja jūs esat Latvijas pilsonis un noziegumu izdarāt atrodoties Latvijā, tad tam nav nozīmes, kur atrodas jūsu uzturētais serveris, tiesāts varat tikt Latvijā un pēc Latvijas likumiem. Par autortiesību pārkāpumiem internetā jūsu saukšana pie atbildības ir apšaubāma, ja serveris atradīsies ārzemēs kādā jurisdikcijā, kurai nav tiesiskās palīdzības līgumu ar ASV un Eiropas Savienību, tad sūdzību gadījumā jūsu servera uzturēšanas pakalpojumu sniedzējs vienkārši izdzēsīs jūsu lapu no servera, lai neradītu sev liekas problēmas.

pirms 13 gadiem  

Izdzesat mani!, pirms 13 gadiem :

Zetons tev, vnk gribeju parliecinaties.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Šis jautājums vēl nav pasaulē ar vienotu nostāju. Pēc idejas, kur tu pats atrodies, veicot kādu darbību, pēc tās valsts likumiem tevi arī jāvērtē. Bet, piemēram ASV, spītīgi uzskata, vienalga kur tu atrodies un tavā lapā iegriezies kāds amerikānis (jo tā viņam pieejama) tu uzreiz esi ASV jurisdikcijā un uz tevi attiecas viņu likumi.

Par tavu konkrēto situāciju - tu atrodies Latvijā un pārkāp Latvijas likumus, pie tam piedāvā savus nelikumīgos pakalpojumus Latvijā esošiem iedzīvotājiem. Tas nekas, ka tavs serveris, webhotelis utt atrodas kaut kur citur. Secinājums ir tāds, ka pat vislabākie advokāti tevi neizglābs un viennozīmīgi tevi var sodīt.

pirms 13 gadiem  

Izdzesat mani!, pirms 13 gadiem :

Piedrazt visu :D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.