Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Dace Pētersone

+360

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2134 skatījumi

Vai ir latviskoti termini dažādiem gaļas gabaliem steikam? Piem., tenderloin, striploin, sirloin, rib eye, porterhouse, T-bone u.c.?

Ēdieni un dzērieni » Cits

Tirgū, gaļas paviljonā, tantes varētu arī anglisko versiju nesaprast un, zinot, ka ne viss, kas reāli pieejams, ir izlikts uz letes, varētu arī nedabūt to, ko meklēju, bet vienmēr aprobežoties ar fileju/langetu jau mazliet apnicis.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Terminu nav, ja gribi aprakstoši:
"0201 -Svaiga vai dzesināta liellopu gaļa Šajā pozīcijā ietilpst tikai 0102. pozīcijā minēto dzīvnieku svaiga vai dzesināta gaļa. Priekšējās liemeņa ceturtdaļas un pakaļējās liemeņa ceturtdaļas noteikšanai ir jāņem vērā sekojošais: (a)par sprandu un kaklu uzskata kakla muskuļu daļu ar septiņiem kakla pusskriemeļiem;(b)par lāpstiņu uzskata priekšējo kāju locītavu (gurna) gabalu, kurš ietver lāpstiņas kaulu, pleca kaulu, spieķa kaulu un elkoņa kaulu, un tos aptverošos muskuļus;(c)par krustu daļas labāko daļu (sirloin) uzskata krustu daļas vismīkstāko – vidus – daļu (tenderloin) un krustu daļas taisno gabalu (striploin); astes gabals var būt ar vai bez diafragmas (gooseskirt)"
http://mymemory.translated.net/s.php?q=tenderloin&sl=en-GB&tl=lv-LV&sj=all

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Man ir pieejami bukletiņi ar liellopu gaļas receptēm un arī gaļas gabalu latviskajiem nosaukumiem un shēmu, kur katrs gabals rumpī atrodas :D Ja ir reāla interese, vari mani Draugos sameklēt un izdomāsim, kā tev tos bukletiņus iedot. Slinkums pārrakstīt, bet skeneris nedarbojas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Aiznes bildīti, ja pati nesaproti, kas uz āķiem uzkārts.

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Piedod par asumu - bet vajadzētu saprast, ko no iezemiešiem prasi - ne jau valodā tas suns aprakts.

Dace Pētersone, pirms 14 gadiem :

Negribētos ticēt, ka cilvēki, kas šajā sfērā strādā, gaļu sauc vienkārši par gaļu, neatkarīgi no tā, no kuras daļas tā izgriezta. Laikam būs jāiztiek ar "gabalu no, khem, pakaļas" vai "nu, to dzīslaino, kas izlikta blakus tai ar kauliņu" :D

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Atminies filmu: Ceplis. Tas ir mans ratiņu stūmējs… Jebkurš tirgotājs iesmērēs tev puvušu gaļu un tā būs viņa goda lieta.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Nē - tur ir liesa, ribas, mīkstums, fileja etc. Atkarībā ko un kam pērc.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.