Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Roma Matias

+71

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1845 skatījumi

Gadigam bernam var likt cukuru TEJAA ???

Ģimene un attiecības » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Labāk jau nelikt. Kāpēc likt? No neliela cukura daudzuma nekas briesmīgs ar bērnu nenotiks,tomēr viņam tas nav vajadzīgs, labāk neradināt pie mākslīgiem saldinātājiem. Labs ūdens vai tēja bez cukura-vislabākie slāpju remdinatāji mazam bērnam.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Noteikti nē! Pirmajā gadā veselīgā bērna diētā jāietilpst olām. Olas dzeltenums satur dzelzi, kurš maziem bērniem ir nepieciešams. Diemžēl dažiem bērniem olas izraisa alerģisku reakciju. Tādēļ jums rūpīgi jānovēro mazulis pēc tam, kad esat viņam pasniegusi maltīti no olām. Cepta ola ir lielisks ēdiens, ko var dot maziem bērniem nebaidoties, ka viņi aizrīsies. Neuztraucieties par holesterīnu – bērniem ir vajadzīgs krietni vairāk holesterīna, kā jums. Gadu vecs bērns var apēst 3 – 4 olas nedēļā. Svaigi augļi ir daudz labāki par augļu sulām. Augļu sulas bieži vien satur pārāk daudz cukura, bet augļi ir vērtīgu vitamīnu un citu barojošu vielu avots. Iedodiet savam mazulim svaiga persika gabaliņu vai saspaidītu banānu – un paskatieties, cik kāri viņš to apēdīs! Gadu vecam mazulim var piedāvāt arī sarīvētus ābolus. Iedodiet bērnam gabaliņos sagrieztu vai sarīvētu sieru – tas ir labs veids, kā nodrošināt bērnu ar kalciju, ja viņš nevēlas dzert pienu… un arī, ja viņš pienu dzer labprāt.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Nedodiet bērnam zirnīšus! Veselīgs ēdiens ir arī vārīts un gabaliņos sagriezts kartupelis, tikai nepārsāliet tos, nesacepiet pārāk treknus un nedodiet mazulim kartupeļus frī. Pirmskolas vecumā vispār vajadzētu izvairīties pasniegt bērniem “gatavos našķus”, kuru sastāvā ir daudz sāls, tauku vai cukura.

aina lindemane, pirms 14 gadiem :

Aivar,jūs nedaudz pārspīlējat,man šķiet,ar olām un sieru. Olas tiešām jādod uzmanīgi alerģiju izraisošo īpašību dēļ un vairāk par 2 nedēļā es nedotu. Siera un piena (ko daudzu bērnu gremošanas sistēma nepanes) vietā es ieteiktu kefīru vai biezpienu. Bet par augļiem labāki dārzeņi,jo satur mazāk cukura un vērtīgāki kā barības viela.Ābolu bērnam var droši dot zaļu sarīvētu vai tāpat,ja ir zobi (ja vien vēderiņš nepūšas,tā ka ar mēru itin visu!). Parastasun tradicionālas lietas bērnam jebkurā gadīj

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Par alerģiju un āboliem es jau minēju! Protams, ka katrs mazulis ir citādāks un bērniņš pats parādīs, kas viņam garšo vai negaršo! Mani ieteikumi ir vairak domāti tam, lai mazulis uzņemtu visus tam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas atbilstoši savam vecuma posmam.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Uldis S - kalns

+611

 
Ja neesat 6.pakāpes vegāni, tad kāpēc gan nesaldināt bērnam dzērienu ? Cukuru satur praktiski viss, ko bērns ēd. Arī Milupas pārtika.

pirms 14 gadiem  

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Cilvēce jau sen ir sapratusi mākslīgo saldvielu kaitīgumu, tikai jums vēl nepielec. Un arī tie,kas cenšas pievilināt patērētāju ar garšas īpašībām, domā nevis par cilvēku,bet par savu maku. Katram ir izvēle-radināt savus bērnus ēst veselīgi vai veidot no tiem neveselīgus kārumniekus.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

yonigga

-1130

 
http://fawgame.com/?rf=616e64726a7568612e
te viss ir rakstīts, nav nemaz grūti :)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.