Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdis P.

+2589

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2233 skatījumi

Cilvēku un dzīvnieku attiecības

Ģimene un attiecības » Cits

Kāpēc nekas tā filmās neaizkustina kā 'mazo brāļu' pieķeršanās cilvēkam- kā piem. filmā Белый плен / Eight Below? Varbūt tāpēc, ka draudzība un uzticība starp cilvēkiem vienkārši neeksistē (tik pašaizliezīgi)? Egoistiem šī filma gan nekādu emociju vētru neizraisīs...

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Zini ir tāds teiciens: "Jo vairāk iepazīstu civēkus, jo mīļāki kļūst suņi."
Dzīvnieks vienmēr tevi mīlēs, lai arī kā tu pret viņu izturētos. VIņiem nav merkantīlu uzskatu, kas ir ļoti izplatīti cilvēkiem. It sevišķi mūsdienās, kad ir tik izteikts brendu un modes kults. Ja neesi kruts vai bagāts, tad ar tevi draudzēties vispār nav jēgas. Emocijas un jūtas, kā tādas, tiek nostumtas malā. Bet dzīvniekam tas ir primārais, lai būtu saimnieks, kas viņu pabaros un dēļ tā viņš mīlēs tevi vairāk kā jebkurš.

pirms 13 gadiem  

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Labi pateikts, nav ko piebilst.

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Aizkustinošākais jau tas, ka sunim vienalga- vai esi bagāts, vai neveiksminieks un dzērājs, tas vējā un lietū sēdēs mājas celiņā, pacietīgi raudzīsies tālumā vai tu nenāc mājup.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tā ir tikai filma un ne viss, ko rāda filmās atbilst patiesībai. Īstenībā pieķeršanās, draudzība, mīlestība un uzticība ir iespējama tikai starp cilvēkiem. Dzīvnieki attiecības ar cilvēkiem izprot pavisam citādāk nekā to dara cilvēki un it īpaši šo dzīvnieku saimnieki, kuriem katram liekas, ka viņu mīlulis ir visgudrākais suns vai kaķis un vissaprotošākais un uzticamākais, utt., tomēr dzīvnieks ir tikai dzīvnieks un tāda uzticība un mīlestība ir mūsu iedomāta, jo uz šīs zemes ir tikai viena saprātīga būtne, kas spēj izjust un paust emocijas un tas ir home sapiens jeb cilvēks. Dzīvnieku mīlestība nav nekas cits kā instinkti un Pavlova atklātie refleksi un tas ir zinātniski pierādīts.

pirms 13 gadiem  

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Nu par to vienu saprātīgo būtni uz zemes virsas tu gan nošāvi greizi. Arī dzīvnieks ir spējigs mīlēt un just un to jau sen zinātnieki ir pierādijuši. Kaut vai ņemot par pamatu lauvu laiskošanos pēcpusdienas saulītē. Viņas mīlinās, laizās un savādāk to nenosauksi kā par savstarpējo pievilkšanos.
Tā pat ir redzēts kā gorillas pārdzīvo par kāda sava sugas brāļa nāvi. Un kā tu to nosauksi?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tā jums tikai šķiet, jo jūs esat cilvēks. Mēs bieži traktējam lietas tā it kā visi dzīvnieki būtu apveltīti ar saprātu, loģisko domāšanu un emocijām, tādēļ ka tas viss mums piemīt un mēs nespējam pieņemt to, ka citiem nekā tāda nav. Piemēram, tā pati kaķu murrāšana, kas pat mazam bērnam ir saprotama kā kaķa labpatikas un labvēlības izpausme, taču jebkurš veterinārārsts jums pateiks to, ka kaķis murrā arī no sāpēm un lielām fiziskām ciešanām, pie tam nepārtraukti.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Cilvēks ir daudz līdzīgāks dzīvniekiem, nekā tev šķiet. Bieži zinātnieki arī kļūdās, šai gadījumā gan vairāk runa ir par ieinteresētību pierādīt savu nostāju, tikai tāpēc tas skaitās zinātniski pierādīts. Un kā vēl emocijas ir dzīvniekiem, tāpat kā saprāts un loģiskā domāšana. Neatceros adresi, bet ir netā video, kur šimpanze ekrānā vienādus skaitļus baksta, kad redzējis tos tikai sekundes ceturtdaļu un pārspēs tevi kā mazu ezi. Paprasi jebkuram lopkopim, pastāstīs tik daudz par dzīvniekiem.

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Man pašai kādreiz bija suns - taksis- kurš jau kilometra attālumā dzirdēja, ka pagastā iebrauc mana audžutēva autobuss. Viņš vēl nebija ticis līdz mājām, ka taksene kā jukusi jau skrēja pa pagalmu, lēkādama un vaukšķēdama pie ceļa. Kā, Aivi, tu to nosauktu, ja ne par prieka izpausmi? Ja dzīvniekam nebūtu emocijas un domāšana, tad ekad dzīvē viņš tā neuzvestos. Kaut vai par to pašu dabisko vajadzību kārtošanu - zin taču, ka tas jādara ārā nevis istabā.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.