Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

adolfs

+6756

 
  • 5

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 2173 skatījumi

Kā novēlēt savu mirstīgās atliekas anatomikumam ?

Ģimene un attiecības » Cits

būtu lietderīga jēga medicīnas studentiem un atkristu palicēju noslogošana ar visādu, nevienam nevajadzīgu izvadīšanas rituālu organizēšanu. internetā nekādu info neatrodu, reiz zvanīju uz turieni, man ieteica izgulēties.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jāraksta iesniegums. Šos jautājumus regulē likums "Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā". Tas nosaka, ka katram ir tiesības aizliegt vai atļaut sava ķermeņa izmantošanu pēc nāves, vien nepieciešams iesniegums Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP). Iesniegumu var uzrakstīt personīgi jebkurā PMLP nodaļā, līdzi jābūt pasei. Ir speciāla veidlapa, teksts ir ļoti vienkāršs – es, (vārds, uzvārds, personas kods) atļauju (vai aizliedzu) izmantot savu ķermeni, audus un orgānus pēc nāves. Datums, paraksts. Šādu dokumentu var iesniegt divos eksemplāros, otru ar atzīmi par saņemšanu (iestādes spiedogs, datums, darbinieka paraksts) paturot sev. Agrāk, līdz 2001. gada beigām, par šo faktu lika zīmogu pasē, tagad to vairs nedara. Iesnieguma veidlapu var sameklēt arī PMPL mājaslapā www.pmlp.gov.lv, secīgi atverot sadaļas Pakalpojumi, Informācija no Iedzīvotāju reģistra, Ziņu reģistrācija par personas izteikto gribu par tās ķermeņa, audu un

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

orgānu izmantošanu pēc nāves un Iesnieguma veidlapa.

adolfs, pirms 13 gadiem :

lūk, es vēlētos novēlēt savu ķermeni tieši anatomikumam, topošo mediķu rīcībā, nevis orgānus vai audus.
katrā ziņā paldies par izsmeļošu atbildi

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tas ir tikai apsveicami! Lai gan anatomikumam mūsdienās nav tādu problēmu kā ārstiem un pacientiem, kuri gadiem gaida piemērotu orgānu transplantācijai un bieži vien nomirst nesagaidot.

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
domā Tava nopīpētā plauša kādam ir interesanta? :D

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Jo vairāk pataloģiju jo interesantāk :>

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

:D:D:D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Man starp citu patika jautājums. Man arī nebūtu nekas pret, bet tikai pārdotu sevi kā materiālu, lai varētu materiāli atbalstīt savus bērnus.Es savukārt varētu nodemonstrēt nenopīpētas plaušas un nenodzertas aknas:D:D:D Bet vislabāk gribētu, ja mani orgāni noderētu cilvēkiem dzīvības uzturēšanai.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Jums arī ir tāda iespēja novēlēt savu orgānu izmantošanu implantiem, ja cietīsiet avārijā vai jums iestāsies smadzeņu nāve,kas ir neatgriezenisks process. Tā ir ļoti cēla rīcība & savā ziņā jūs turpināsiet dzīvot arī pēc nāves tikai cita cilvēka ķermenī.Pie tam gadījumā,ja jūsu orgāni tiktu izmantoti implantiem,izglābtajam cilvēkam būs iespēja izteikt rakstisku pateicību jūsu bērniem vai citam tuviniekam.Tikai jāņem vērā,ka šis pasākums ir bezmaksas & uz nekādu materiālu palīdzību cerēt nevarat.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Nu visu pasaules naudu jau nevar nopelnīt:D:D:D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Dacis ..

+20

 
protams, ka ir..

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es to esmu izlēmusi.....vienpersonigi un formalitates nokartošu....Esmu palikusi viena un man nav nekādu savādāku nodomu....

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.