Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 816 skatījumi

Man ir mammas otra vīra,nelaiķa uzvārds.Kā lai atgūstu savu dzimto uzvārdu,nomainu to savam bērniņam?Grūti dzīvot ar svešu nelaiķa uzvārdu.

Ģimene un attiecības » Cits

Kopš dzimšanas man bija tēva uzvārds.Kad man bija nepilni divi gadi mamma laulājās otro reizi un mani viņas otrs vīrs adoptēja dodot man savu uzvārdu.Kad biju trīs gadus veca mammas otrs vīrs nomira.Tagad man ir 23 gadi un vēl ar vien dzīvoju ar nelaiķa,mammas otra vīra uzvārdu,un ļoti vēlos atgūt savu dzimto.Man ir mazs bērniņš,kuram nav tēva un bērniņam piedzimstot arī ieliku savu pašreizējo uzvārdu.Grūti mums sadzīvot ar tādu uzvārdu,kurš rada svešu identitāti.Vēlos atgūt savu dzimto uzvārdu un nomainīt arī to bērniņam.Mums dzimšanas apliecībās parādās mans dzimtais uzvārds.Vairumam cilvēku pēc manu dokumentu uzradīšanas rodas iespaids,ka esmu precējusies,kaut patiesībā tā nav un nav nekad arī bijis.Esmu nogurusi dzīvot ar mammas otrā vīra,nelaiķa uzvārdu.Kā lai atgūstu savu patieso identitāti?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
http://www.tm.gov.lv/lv/noderigi/varda_u_mainja.html
...
Vārda vai uzvārda maiņas iesniegumu iesniedz dzimtsarakstu nodaļā Latvijas Republikas pilsonis, nepilsonis, bezvalstnieks un nepilngadīga persona, kura sasniegusi 15 gadu vecumu.
...

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.