Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5775 skatījumi

Kā pareizi rakstīt ielūguma uzrunu uzņēmumam? (Piemēram, SIA "Upe")

Izglītība » Cits

Kāda ir pareizā forma to rakstot?
Zinu, ka rakstot ielūgumu fiziskai personai uzruna var būt: Cienijamais/-ā, Augsti godātais/-ā..
Bet kā ir ar uzņēmumiem? Vai vispār ir vajadzīga uzruna? (SIA "Upe"; Z/S "Dūnas")
Vēl kāds svarīgs jautājums: kā ielūgt baznīcu? (Ropažu ev.-lut. draudze)

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Īstenībā jau etiķete prasa, lai jebkurš ielūgums būtu adresēts konkrētai personai(ām). Mēs jau negaidam, kad pie mums ieradīsies uzņēmums, bet gan vēlamies redzēt konkrētus uzņēmuma pārstāvjus, savus klientus, esošos un potenciālos sadarbības partnerus. Pie tam ielūgums ir daudz personīgāks, ja tas ir adresēts konkrētai personai, jo tas liecina par to, ka tas nav masveida akcija, bet gan Jūs esat iepazinies ar uzņēmuma amatpersonām, uzzinājis kaut ko vairāk par šo uzņēmumu un vēlaties redzēt konkrētus cilvēkus... Uzruna ir cien. (uzvārds) kundze vai cien. (sievietes vārds, uzvārds) vai god. (uzvārds) kungs vai god. (vārds, uzvārds). Tāpat arī pieļaujams ir norādīt tikai amatu, ja runa ir par augstu posteni, piem. god. vēstnieka kungs vai cien. vēstnieces kundze.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Pietam baznīcu ielūgt nevar, bet var noskaidrot mācītāja un baznīcas draudzes priekšnieka vārdus!

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Par vēstniekiem runājot, citas valsts akreditētos vēstniekus Latvijā uzrunā "Jūsu ekselence" vai "ekselence", savukārt mūsu vēstniekus ārzemēs var uzrunāt, kā minēts iepriekš.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis G.

+2334

 
Vispār jau kundzi neuzrunā 'a. godātā'. Bet runājot par uzņēmumu uzrunu ir smags gadījums...jā, tā ir vajadzīga, jo Tu neuzrunā uzņēmumu, bet dzīvu cilvēku. Pēc juridiskā statusa izklausās padumji 'godātais IK "X " īpašniek; SIA "Upe" valdes locekli'...es rakstītu tā: godātais SIA "Upe" pārstāvi!...ar baznīcu līdzīgi: godātais Ropažu ev. lut. draudzes pārstāvi!...nekā gudrāka neizdomāsi, ja nu vienīgi"cienītais bīskapa kungs" :))))

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Trūkst tikai: vēl vien' cuciņ'!

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Labāk gan uzreiz rakstīt cien. Luterāņu baznīca, būsiet laipni gaidīti bezmaksas pusdienās tur un tur. Tikai jau iepriekš jaŗezervē vairāk vietas un ēdienu kādiem tūkstošiem 200. Es arī labprāt pievienotos uz bezmaksas party! :-D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.