Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aiga

+1146

 
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 6281 skatījumi

Kas izdevīgāk un lētāk, gāzes vai elektriskā plīts???

Māja un dārzs » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

kurkulitis

+824

 
atkarigs kada elektriska, man ir indukcijas, ta tere mazak elektribu un , kad nospiezu 0, tad ari vina vairs nesilda un loti atri atdziest, jo ipasi, ja ir varits vai cepts uz ta rinka mazak par stundu :P
nezinu kas isti sanak izddevigak, bet milzigs prieks par to, ka vairs nav tie gazes nosedumi apkart plitij, viss smuks un tirs bez liekas piepules.
a un ja katlam pariet pari udens, tad plits sak pikstet, bet gazes plitij vienkarsi nodzisa uguns un gaze turpinaja nakt. protams, parasti jau esi klat katliem, bet nu visadi var sanakt. un ja uz rinka nav katla, tad vina nesilda (netere elektribu) un, ja uz visas plits kadu britinu nakas nav uzlikts, tad vina izsledzas pati un viss ir kartiba, bet gazi var gadities aizmirst izslegt. vai ja saskobijusies tie reguletaji (vecakam plitim), tad ari var gadities nenoslegt gazi kartigi.
bet nu ari gazes plitij ir savi plusi.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

atšķirībā no tā, kāda elektriskā plīts.. Ir tādas, kas uzsilst lēni, un ir tādas, kas ātri.. Jo lēnāk viņa uzsilst, jo vairāk elektrību patērē.. Bet ir arī daudzām tāds + ,ka lēni atdziest, un tad arī stāvot uz 0, var turpināt gatavot.. Vai arī lai ēdiens tik ātri neatdziest, turēt uz tā riņķa.. Takā jādomā pašai, kas ir izdevīgāk.. ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

A.R.

+5453

 
Vēl ņem vērā savas mājvietas elektroinstalāciju stāvokli (t.i., lai nav tā, ka ieslēdzot elektrisko plīti, nevienu citu elektroierīci nevar pieslēgt).
Dabasgāze vai propāna-būtāna maisījums (gāze balonos). Ja otrais variants, tad būs papildus izmaksas un čakarēšanās. man personīgi nepatīk elektriskās tieši minētā iemesla dēļ - nevar tik viegli noregulēt jaudu.

pirms 14 gadiem  

kurkulitis, pirms 14 gadiem :

es varu visu perfekti noregulet savai elektriskajai.

A.R., pirms 14 gadiem :

Tad būsbijusi saskarsme ar ne tām pašām jaunākajām tehnoloģijām... :)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Valdistt

+8491

 
Atkarīgs no tā, ko gatavo. Gāzes plīts sanāk pa lēto pie pašreizējajiem tarifiem, tomēr izvēloties ņem vērā, ka:
1)tarifi var mainīties;
2) cepeškrāsns elektriskajām plītīm iesilst krietni lēnāk;
3) elektrisko nevar tā vienkārši izslēdz un viss - piemēram nogriežot uz 0 tik un tā piens pāries pāri, ja būs gandrīz uzvārījies! :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 
Ja gāzeniece pie balona, tad notikti elektriskā ekonomiskāka. Lietojam elektrisko plīti ar keramisko virsmu. Pietam gāzenieki stipri šmaucās ar iepildīto gāzes daudzumu un sastāvu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Miss Lita..

+11345

 
Vis arī atkarīgs cik daudz tu gatavo ,bet manuprat ērtāk un mazāk bīstamak tomēr ir elektriskā(tagad ļoti laba ir indukcijas plīts,tiešām maz patere ari ja ļoti taisi ēst ).

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

sveiki :)
veelos uzzinaat,
nopirku dziivokli, pusotru istabu bet jaukshu visas sienas aaraa un visu virtuvi veelos pievienot gan "guljamistabai" gan dziivojamai telpai, kas liek man aizdomaaties vai tie gaazes garainji par ko esmu daudz dzirdeejusi nenogulsneesies uz visaam meebeleem, vai tomeer ekologjiskaak prieksh manis pashas buutu iekriikot elektrisko pliiti? Un ja ieriikot elektrisko pliiti cik tas finansiaali sadaardzinaas manus reekjinus? Un vai ir iespeejams veel papildus ieriikot arii cepeshkraasni? Un cik videeji tas vareetu maksaat?
Jau ieprieksh paldies par padomiem :)

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.