Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jāsasauc mājas pilnsapulce un ar balsu vairākumu jāizlemj likt skaitītājus, lēmums būs saistošs visiem mājas iedzīvotājiem, ja par to nobalsos puse dzīvokļu īpašnieku + 1 persona, otrs variants ir apstaigāt vakarā dzīvokļus un savākt vismaz 50% + 1 personas parakstus par vēlmi uzstādīt ūdens skaitītājus, pēc tam ar lēmumu un parakstiem pie apsaimniekotāja, apsaimniekotājam nav tiesību jums to aizliegt, jo ātrāk uzstādīsiet, jo labāk, tie, kas vilcināsies, tiem apsaimniekotājs būs tiesīgs norakstīt visus mājas ūdens zudumus.

pirms 12 gadiem  

Vēl Latvijā :), pirms 12 gadiem :

Ir vākti paraksti,rakstīts,zvanīts - bet tas viss kaut kur apklust un pazūd. Vienmēr viņiem ir kādas atrunas-ka mēs neko tāpat nepanāksim, ka likums viņu pusē. Nu nevar tā būt-ka mūsu laikos nevaru maksāt tik- cik patērēju. Tad jau mēs varētu maksāt ar kopēji uz galviņām par elektrību, mobīlajiem rēķiniem u.t.t.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Piedraudiet iesūdzēt apsaimniekotāju tiesā, aiznesiet visu mājas iedzīvotāju parakstītus iesniegumus skaitītāju uzstādīšanai, palūdzot apsaimniekotāju apzīmogot kopiju, ka ir saņēmis, tāpat arī pieminiet, ka 10 dienu laikā ir jāsniedz atbilde, atbildes nesniegšanas vai noraidošanas atbildes gadījumā, paturiet sev tiesības vērsties pret apsaimniekotāju tiesā, kas liedz jums realizēt savas likumīgās īpašuma tiesības, likums ir jūsu nevis apsaimniekotāja pusē, tiesas spriedums būs labvēlīgs.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

cik es saprotu runa iet par saimnieka māju, jo citur šāda patvaļa nebūtu iespējama. No pieredzes varu teikt, ka apsaimniekotājs milzīgo summu ko ievāc par ūdeni iebāž savā kabatā, jo šāda situācija parasti izveidojas tad, ja ir ''Rīgas ūdenim'' jāmaksā ļoti neliela summa. Vienīgā efektīgā metode būtu pabiedēšana ar ''Bez tabu'' jeb finansu policijas auditu jeb ko tamlīdzīgu.

pirms 12 gadiem  

Vēl Latvijā :), pirms 12 gadiem :

Tā ir 5-stāvu māja-kurā vairāki dzīvokļi tiek izīrēti pašvaldībai - tie ir saucamie sociālie dzīvokļi. Mājas saimnieks ir kategoriski aizliedzis likt skaitītājus! Bija sapulce trepju telpā-saimnieks visiem iestāstīja-ka lētāk nesanākšot ar ūdens skaitītājiem-jo radīšoties starpība-kura būšot visiem uz galviņām atkal jānomaksā. Paskatoties komunālajā lapiņu rēķinā-ir tā- pusi no summas tiek maksāts tikai par ūdeni. Līdz ar to nesociālais dzīvoklis blakus mājā - sanāk mēnesī lētāks!

Oto , pirms 12 gadiem :

Ko nu muldi, kā var maksu par ūdeni iebāzt kabatā, ja mājai ir lielais skaitītājs, pēc kā tā norēķinās par ūdeni. To taču ir elementāri pārbaudīt, neviens neriskētu ar to krāpties. Piemēram Rīgas Ūdens nevar pieņemt lielāku maksājumu no apsaimniekotāja, kā ir notērēts ūdens. Iebāzt kabatā var maksu par ūdens sistēmas uzturēšanu, tur jā var sarakstīt, ka katru dienu trubas maina. Tomēr, ja maksa ir fiksēta uz galviņām pie tam neatbilstoši liela(10 kubus vidēji notērē divi cilvēki, nevis viens)

Oto , pirms 12 gadiem :

Tātad rodas pārmaksa un to nu vajag noskaidrot cik liela ir pārmaksa, jeb uzkrājums un kur tas tiek izlietots.

Dita Tiesnese-Ļaksa, pirms 12 gadiem :

_ Otto, es labprāt paskatītos uz tiem kareivīgajiem iedzīvotājiem,kas saimnieku mājā ietu pārbaudīt viņa grāmatvedību, dzīve ir nežēlīga, bet no šādiem iedzīvotājiem, kas pārlieku karo saimnieks samērā ātri atbrīvotos.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jautājumu par ūdensapgādi var izlemt tikai un vienīgi īpašnieku kopsapulcē, piekrītot vismaz pusei īpašnieku. http://www.likumi.lv/doc.php?id=221382 16.2. un 17.8.
Tā kā šo apsaimniekotāju vajadzētu iecelt piemērotākā amatā, piemēram, par sētnieku.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Tādu apsaimniekotāju jātriec ratā, kaut vai dibinot kooperatīvu vai kā sauc, kad paši apsaimnieko. Tas gan ir birokrātiski ļoti grūti izdarāms.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
mainīt māju.

pirms 12 gadiem  

Vēl Latvijā :), pirms 12 gadiem :

Jā - uz kaimiņ - māju :)
Tik vēl jānoskata kāds kaimiņš pie kā :D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.