Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aicis

+10511

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1131 skatījumi

Kā pie renovētas mājas ārsienas piestiprināt, piemēram, antenu vai termometru?

Māja un dārzs » Cits

Balto ķieģeļu siena ir apšūta ar 12cm akmens vati + apmetums.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Antēnu, ja tā smaga, stiprinātu izurbjoties cauri siltinājumam, tad ieurbtu sienā attiecāiga izmēra caurumu, kurā iebīdītu uz garas, attiecīga diametra, vītnes gala uzskrūvētu metāla cauruļveidīgo dībeli ,kam galā ir konuss,tad uz vītņstieņa ,kas rēgojas ārā no sienas uzmauktu caurulītes gabalu ,kas ir siltumizolācijas biezumā/ caurulītes iekšējam diametram jābūt tikai nedaudz resnākam par vītņstieņa diametru/ uz vītņstieņa uzbāstu antēnas stiprinājuma flanci , ķepu vai t.l., tad ;seibu un uzgriezni.
Var arī pirms liek antēnu uzlikt šeibu un ar uzgriezni pievilkt, lai sienā esošais konuss izķīlē dībeli un tad likt antēnu un pieskrūvēt ar vēl vienu uzgriezni.Tas nekas ,ka flancis pilnībā nepiegulēs sienai.

pirms 10 gadiem  

Ivars Magone, pirms 10 gadiem :

Egil, es pēc tevis rakstītā uztaisīšu, bet kā būs ar amatieriem?

DamagE, pirms 10 gadiem :

atbilodei nav ne vainas, pats būtu tā darijis, bet amatieriem nebūtu arī perforātora urbja lai ieurbtu ķieģelī bez siltinājuma, priekš tam internetā var dabūt meistaru.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Es arī esmu amatieris ;) Nav jau jābūt profesionālim, bet cilvēkam kam rokas radušas pie praktiskiem darbiem.Vēl jau viena neskaidrība - cik augstu no zemes ta vieta atrodas. Piekrītu , lai veiktu stiprināšanu pēc mana ieteikuma, ir jābūt mājā ne vienam vien instrumentam, kurus pie dzīvoklī dzīvojoša būs grūti atrast.Pieļauju ,ka tādam jasamierinās ar termometra piestiprināšanu un antēna jāuztic citiem.

Aicis, pirms 10 gadiem :

Labs variants.
Neesmu meistars, bet neesmu arī no tiem kam rokas aug no dirsas. Esmu radis mājā visus vīriešu darbus darīt pats un domāju, ka katram sevi cienošam namatēvam laika gaitā ir sapirkti visi iespējamie instrumenti, izņemot dažus specifiskus instrumentus, kurus vajadzības gadījumā tāpat var iznomāt.
Un apraksts tik sīki izklāstīts, ka pat pirmklasniekam būtu skaidrs. Vis maz man kā amatierim vis būtu skaidrs pat ar trijiem vārdiem: dībelis, vītņstienis, trubiņa.
Palddies!

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Tas iepriecina :) Ja jau dzīvo savā mājā, tad gandrīz nav citu variantu kā pamazām, no bērnības iemācīties visu darīt pašām, bet no otras puses nenoliedzu viedokli , ka vajag pelnīt savā profesījā un izmantot citu profesionāļu pakalpojumus.
Es gan nespēju tik ilgi gaidīt un tādēļ no mazām dienām, dzīvojot vectēva būvētā mājā, pamazām apguvu daudzas prasmes un "apaugu" ar tam nepieciešamajiem instrumentiem un iekārtām.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Iegriez sienā riģipša metāla gliemežus un termometram ar to pietiks. Viss atkarīgs , kāda antena. Masts ar decimetru vai šķīvis. Visdrošāk ir izgriezt to vietu un piestiprināt pie ķieģeļiem kronšteinu, kuram ir atbilstoša garuma skrūves. Vietu aizpūš ar makrofleksu, apstrādā un nepateiksi pa gabalu. Var arī ieurbt garos dībeļus un stiprināt to galos virs siltinājuma. Ir vēl varianti, bet viss atkarīgs no prasmes un pieejamiem materiāliem.

pirms 10 gadiem  

Aicis, pirms 10 gadiem :

Ir doma stiprināt termometru un decimetru antenu, bet tā, lai kāda reti spēcīga vēja brāzma nenorauj to antenu ar visu akmensvati, citādi ceturtajā stāvā to būs grūti aizlāpīt.
Uz šodienu grūti iedomāties tādu materiālu, ko veikalā nevarētu nopirkt. Tā kā, ja būs idejas, tad vis ir izdarāms.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Nezinu situāciju ,bet arī ieurbt mūrī vai pat ķieģeī 4.stāva augstumā bez pacēlāja neredzu iespējas :( Vienīgi ja tas ir uz lodžijas, jo urbt ar urbi vai perferātoru ap stūri ir ļoti,ļoti neerti un nav iespējams uzspiest ar ķermeņa svaru.Vai nav vieglāk atrisināt šo stiprināšanu uz jumta ar atsaitēm vai pie kāda uz jumta esoša elementa/ skursteņa utt / Protams, nezinu cik stāvu vēl ir virs minētā 4. stāva.

Aicis, pirms 10 gadiem :

Dzīvoju pēdējā stāvā. Satelītantenu, pats saviem spēkiem, reiz biju piestiprinājis 50cm zem palodzes un nekāds vējš to nespēja izkustināt. Tākā urbšanas darbi un augstums nav šķērslis.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ugis

+23

 
Sveiki lasot ari piekritu siem risinajumiem, velejos papildinat ar to ka var izmantot santehnikas stiprinajumus(kronsteinus) kura Tu varetu iestiprinat metala cauruli 50mm un pie tas Tu varetu piestiprinat savu satelit skivi!

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.