Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Janis Berzins

+211

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 799 skatījumi

Kāpēc ogļu apkures krāsns pēdējā laikā ļoti ātri piekvēp?

Māja un dārzs » Cits

Krāsns pat pēc kārtīgas tīrīšanas jau pēc pāris kurināšanas reizēm ir piekvēpusi ar sodrēju kārtu. Pēc apmēram 5 kurināšanām sodrēju kārta iekšpusē ir tāda, it kā būtu mēnešiem kurināts bez tīrīšanas. Līdz ar to ir jānokurina daudz vairāk ogļu, nekā parasti, lai iegūtu vajadzīgo siltumu.

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Domāju jātīra skurstenis vai vadi līdz skurstenim.Varētu būt vāja vilkme.Trūkst skābekļa labai pilnvērtīgai sadegšanai.

pirms 9 gadiem  

Janis Berzins, pirms 9 gadiem :

Es arī uz šo sāku nosliekties, bet nu redzēsim. Rītā tēvs atbrauks, palīdzēs iztīrīt skursteni. Pie reizes paskatīsimies tos vadus. Cerams, ka tā arī ir tā problēma. Citādi jau 2 nedēļas mokos. Ziema klāt, bet kārtīgi izkurināt nesanāk.

Starp citu. Ir saplīsušas divas no keramiskajām plāksnēm, kas ir krāsnī. Varbūt ir zināms, kāda tām ir funkcija un ko tas varētu ietekmēt?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

radiniekam bija līdzīgs gadījums, māja 100 kv.m, bet katlu iegādājās uz apkurināmo platību 250 kv.m, kā jau saka ar rezervīti, kad katls strādāja normālā režīmā mājā bija nenormāli karsti, bet noregulējot katlu uz puslodzi tas pāris nedēļu laikā aizauga ar sodrējiem, katlā kurināmajam ir jādeg nevis jāgruzd

pirms 9 gadiem  

Janis Berzins, pirms 9 gadiem :

Diez vai šis būs tas gadījums. Krāsns tiek lietota jau devīto gadu un vienmēr ir strādājusi apmierinoši. Zinu, ka pārregulēta nav bijusi. Man kāds izteica, ka varētu būt ogļu kvalitāte sliktāka (jaunas ogles šoziem izmantojam). Nopirku Depo pulveri, kas jāber krāsnī pirms kurināšanas, vakar iztīrīju krāsni, šodien mēģinu. Nezinu, atbrauks tēvs, papētīsim tuvāk to lietu visu.

Viktors Kaķeševs, pirms 9 gadiem :

mēģini pāris kurtuves kurināt ar tīru malku, varbūt līdzēs, ja tiksi skaidrībā , ziņo pārējiem

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Ja malku , tad izvēlies apsi .Tā tīra skursteni.
Ja citas ogles - varētu būt arī to vaina.Atceros kā vectēvs bērnībā šķendējās ,ka sliktas ogles trāpījušās.Pārsvarā gan runa bija par smalkumiem ,kuri sacepās pankūkā uz restēm un krāsns vairs nevilka.Tad to šlagas pankūku ar krāsns kruķi vai stieni slauza un degšana uzlabojās :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.