Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Andis Osis

+8010

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1546 skatījumi

Cik bīstamas veselībai ir tā saucamās ekonomiskās spuldzītes?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Runa ir par dzīvojamo telpu lampiņām,sasitoties,to zinu ka ir indīgas.bet kā ir to gaisma,vai acīm tā nekaitē.Dzirdēju,ka Eiropa ar šīm spuldzītēm ir radušās problēmas,kādas ir šīs problēmas.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

DamagE

+26662

 
varu piedāvāt tiaki 2 nelabumus: lokizlādes lampās -mirgošanu 50 hercu frekvencē, kas ļoti nogurdina acis, un lampiņas trubās ir ievietots dzīvsudraba piliens, kura tvaiki ir bīstami dzīviem organismiem [ja šī lampiņa saplīst]

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Kaspars Ročāns

+8491

 
Neesmu sazvērestības teorijas piekritējs, bet tās "Eiropas problēmas" ar lampiņām ir mākslīgas akcijas lai tauta mestos pirkt jaumas. Kādreiz aģitēja - taupam elektrību - visi pērkam ekonomiskās, tagad aģitē ekonomiskās indīgas - visi pērkam LED.
Pašlaik esmu visur nomainījis uz ekonomiskajām (domāju par LED, bet cena vēl ir samēra nedraudzīga). Ekonomiskās pilnīgi noteikti apmaksājas. Par gaismu - iesaku ieet normālā veikalā, kur var paskatīties kā tā lampiņa deg - tā ir tipiski gaumes lieta.Un nekādā gadījumā pārāk netaupi uz ekonomiskajām. Pašas lētākas neko labas nebūs: 1kārt mēdz ātri izdegt (stāsts par 10x ilgāku degšanu ir mīts), 2kārt lēni iesilst - ieslēdz lampu un vēl minītes 2 istabā ir pustumsa. Vienkārši ņem vidējas cenas lampas (vai dārgas, ja vari atļauties) un tāpat naudā atmaiksāsies un neviens vē noindējis vai akls palicis nav.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Jā, man 8 gadu uz paciņas rakstīts, vidēji 2 gadus kalpo. Enerģijas taupības ziņā jau ir izdevīgas, bet tie gadi ir muļķības. Gaidu arī LED, kad būs gaismasspēja normāla un cenas pieejamas. Nav vēlmes pirkt 30W kvēlspuldzei atbilstošu LED. Ar tādu gaismasspēju var tikai atslēgu caurumā trāpīt, neko vairāk.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raivis Zemskis

+2961

 
Aģitācija vai nē, bet zinātnieki ir konstatejuši ka izdala ķimiskas vielas tās ekonomiskās, ir pagājis parāk maz laika lai secināt, iedarbojas tas viss uz cilvēka veselību vai nē, kā saka zinātnieki, tās ir kaitīgas...
Kgan kas liedz zinātniekiem nemelot? :D cik viņus jau neviens nevar pārbaudīt... izņemot citus zinātniekus :)

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.