Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 9079 skatījumi

Kompreses potītei

Veselība » Cits

Mēnesi atpakaļ nokritu, izmežģīju potīti. Nēsāju longeti, ko veiksmīgi noņēma, jo rentgens vairs neko neuzrādīja. Bet - par spīti elastīgās saites nēsāšanai noliktās 10 dienas un dažādu ziežu smērēšanas man vēl joprojām ir piepampusi un sāpoša potīte. Pierakstījos pie laba ķirurga, bet...viņš mani var pieņemt tikai 31.martā, kas nozīmē, ka vēl gandrīz 3 nedēļas jācīnās pašai. Esmu smērējusi Traumel Gel, Voltaren Gel, Lioton Gel. Varbūt kāds var ieteikt kādas kompreses vai citas ziedes, kas veiksmīgi palīdzētu noņemt pampumu? Jo šobrīd (milzīgajā sniegā un aukstumā) vienīgie apavi, ko varu uzvilkt, ir botas un, ticiet man - salst kājas!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Liene Arāja

+2999

 
Lai gan var likties visai dīvaini, bet var izmēģināt urīna kompreses, noņem pampumu un sāpes.

P.S. No vecmāmiņas krājumiem :)

pirms 14 gadiem  

Vilnis, pirms 14 gadiem :

Laikam iemaisīšos biki - vislabāk urīnu iemīcīt mālā, un uz nakti likt šādmāla aplikācijas. Rītā mālu nost, un jāierok zemē. Pašam bij tieši tas pats. 2 dienu laikā ķepa kā jauna. Bet par izlietotā māla ierakšanu zemē - nu, apmēram zinu, kapē tā vajag, taču neiedziļināšos..

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Laura Erele

+5429

 
Esmu dzirdējusi, ka lai noņemtu sāpes, un mazinātu pampumu, labi palīdzot dabīgie māli, ko uzliek uz sāpošās vietas - jāpatur vienu vai divas stundas dienā!
Bet, runājot par Tavu situāciju - bez ārsta te tiešām neiztikt! Jo labāk pārbaudīties vairākkārt, nekā pēc tam cīnīties ar sekām - kas ir vēl grūtāk :(

Lai veicas!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nu tad tiešām tās ir saites, ja rentgens neuzrāda lūzumu. Tad ej droši pie dr!!!
Vēl ARSā ir opcija apskatīties sonogrāfijā (ko piedāvā grūtniecēm, kad nevar rentgenu taisīt). varbūt ir jāoperē. Saišu plīsumi nav reta parādība! Iesaku meklēt palīdzību, jo vari palikt ar stīvu kāju. Bet ja vēl ir sāpes -tad noteikti cīnies par savu pakaļkājiņu!!! ;)
lai veicās!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

verners osis

+16083

 
Mājās aptin ar svaiga kāposta lapu un kaut ko siltu un centies turēt kāju augstāk par ķermeni,vari tīt lapu ari uz nakti.kad ej ārā ,pamēģini ap potīti aptīt avīzi un tad zeķi,labāk ja ir vēl vecās avīzes,vai kāda veca grāmata kurai nav žēl izraut kadu lapu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Klau, tas viss izskatās ļoti nopietni!
Ja pēc ģipša noņemšanas vēl ir pampums, ļoti iespējams, ka tev ir sarautas saites! Vēl ir variants, ka potīte ir saaugusi šķībi, tādēļ turpina sāpēt.
Ja tevi ķirurgs ir gatavs pieņemt tik pēc 3 nedeļām, iesaku doties uz slimnīcas uzņemšanu (kaut vai Gaiļezerā) un teikt, ka bija trauma, bija lauzts, bet tagad atkal pagriezi un ir sāpes. traumatologs apskatīs, uztaisiis rentgenu un būs tev atbilde rokās!
Bet jebkurā gadījumā - ģimenes ārstam jādod tev slimības lapa!

pirms 14 gadiem  

Linda Sūniņa |͇̿V͇̿I͇̿P͇̿|, pirms 14 gadiem :

Tur jau tā lieta, ka lauzts nebija un arī rentgenā uzrādās, ka viss ir ok. Tāpēc neviens ar mani īpaši neņemas...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Pauliņš

+1777

 
ceru, ka atbildi atradiisi sheit: http://www.atceries.lv/lv/diskusijos.zinutes/29698

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.