Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Iļja Osko

-200

 
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1878 skatījumi

Bezmiegs !

Veselība » Cits

Ko dariit un kaa ciiniities pret bezmiegu ?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Bezmiegs un miega traucējumi ir urbanizācijas un straujā un nemierīgā dzīves ritma izraisītas sekas. Bezmiegs rodas tad, ja cilvēks vairs neprot atslēgties no ikdienas rūpēm un šādā gadījumā mums ir divi risinājumi:
1. Paņemt vienu tableti miegazāļu, kas ilgstošā laika posmā var kļūt par pamatīgu atkarību, no kuras atbrīvoties bez ārsta palīdzības ir praktiski neiespējami vai
2. Izveidot un pieradināt savu organismu pie noteikta rituāla, kas saucās - došanās pie miera! Šis rituāls katram cilvēkam ir savs, piemēram, vienmēr vienā laikā, teiksim pulksten 22-00, jo miegs no 10-00 līdz 12-00 un no 22-00 - 00-00 ir visveselīgākais ieiet siltā vannā, iedzert krūzi silta piena ar medu, iztīrīt zobus, uzvilkt kājās siltas zeķītes, paklausīties nomierinošu mūziku un likties uz auss. Organisms pieradīs pie noteikta laika un rituāla, kas ir saistīts ar došanos pie miera un ap šo laiku vienmēr nāks miegs!

Tāpat arī 2h pirms gulētiešanas nav ieteicams neko ēst! Saldus sapņus! :-)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Anonymous

0

 
Iespējams Jums ir neērts, izgulēts matracis vai dīvāns uz kura guļat. Iesaku Jums sākt ar gultasvietas seguma maiņu! Ja guļat gultā var nopirkt jaunu, ērtu matraci, ja guļat uz dīvāna tad vai nu jauns dīvāns vai arī virsmatracis, ko uzklāj uz dīvāna pirms došanās gulēt. Ja izdomājat pirkt matraci vai dīvānu, tad iesaku Jums ieskatīties Ērti.lv - www.erti.lv piedāvājumā. Pats tur pirku matraci un esmu ļoti apmierināts gan ar kvalitāti, gan cenu!

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ka stastija M.Zadornovs,palieniet zem segas,sasildieties,tad uzvelciet vilnas zekes un pidzamma izejiet uz balkona,kad paliks auksti lieniet atpakal siltaja midzeniti,miedzins bus klat:)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Bezmiegam pamatā ir stresa situācijas tavā dzīvē. Citi sadomājas pirms gulētiešanas, ka nav darba, tātad nav naudas, kredīti spiež nost, mīlestības problēmas, slimības u.t.t.Kuram nav to problēmu, es iemidzinu sevi ar televizoru.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

bulciņa

+593

 
der nomierinošas tējas ----- melisu , pipermētru, kumelīšu teju!!!!

pirms 14 gadiem  

Ieva Jonova, pirms 14 gadiem :

Vīgriežu tēja arī ļoti nomierinoša.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Jau bijušas vairākas diskusijas par šo tēmu tepat pajauta.lv http://www.pajauta.lv/question/search/?q=Bezmiegs
Par bezmiegu nesūdzos, bet pēc fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā guļu kā nosists.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.