Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

ivo lapins

0

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1760 skatījumi

Kā ziemā sasildīt kājas?

Veselība » Cits

Velku zābakos 2 zeķu pārus, bet tāpatās salst. Strādāju DUS, kad auto nav, tad sēžu siltumā, kad atbrauc jāiet ārā, uzpilde ilgst apm. 10 min un pa to laiku kājas jau atsaušas. Un pa brīvo laiku nesanāk sasildīt kājas siltumā, jo sanāk arī biežāk iet ārā. Tagad vēl pie -20 ir pa visam traki. Ko lai dara?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
galvenais : kājām jābūt sausām un tās nedrīkst apspīlēt - zeķēm un zābakiem jābūt brīviem, lai asinis var cirkulēt un lai pa vidu ir gaisa slānis un aukstums netiek klāt.

Par zeķēm - vari nopirkt veikalā speciālas, siltās zeķes. Piem armijnieku vai makšķernieku vai sporta veikalā.

Par zābakiem - tiem arī vajadzētu būtu sala izturīgiem, nevis gumijniekiem. var gan ar silto iekšu, gan bez. Laba izvēle būs tūrisma zābaki, kas pasargās ne tikai no sala, bet ļaus kājai nesasvīstot elpot un nelaidīs cauri ūdeni. Papildus kad stāvi ārā un uzpildi auto, vari kustināt kāju pirkstus... :o)

Profilaksei vakarā pirms gulēt iešanas sēžot pie TV pakarsē kājas karstā sālsūdenī un pa nakti uzvelc vilnas zeķes. Dzer pa dienu karstu tēju, lai tā silda Tevi no iekšas un gaidi, kad pēc dažām nedēļām jau lielais sals būs cauri. ;o)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Andris Zvīdris

+138

 
ieliec biksīšu ieliknīšus ......... visu mitrumu uzsūks .

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
apavi ar biezu zoli,izmērs par numuru lielāks.kāja nedrīkst būt saspiesta.labi palīdz avīžu iekšādabūšana,tās uztur kāju sausu.labākie apavi puszābaki.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Vajag garas zeķes, lai mitrums no zābakiem sūcas ārā. Un ne ķīniešu, bet Tinsulate, vai vecmāmiņas adītas, var ieprovēt suņu vilnas.
Zābaki jāizžāvē. Avīzes zem pēdas var mainīt vairākas reizes dienā.
Ir dārgi zābaki ar ūdens/tvaika membrānu Gore-tex, Polar-tex.
Zābaki ar siltu iekšu nepalīdz, tā paliek mitra un netīra, grūti žāvējama - pretstatā zeķēm, ko var mainīt, lāpīt, mazgāt.
Ja salst - kustini kāju pirkstus, vingro, spārdi sniega piku. Ar sasilušiem zābakiem nebrien irdenā sniegā, ļauj tiem atdzist.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.