Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3637 skatījumi

kā rodas mākoņi?

Vide » Cits

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Jūra (ne tikai) iztvaiko, tvaiks gaisā ir noteiktā daudzumā. Silts gaiss ceļas uz augšu, vai leju, vai maina temperatūru, kamēr gaiss nav spējīgs saturēt tik daudz tvaika - tas sāk kondensēties un kļūst par miglu/mākoņiem. Pie kalniem tas notiek strauji - bieži pēc kalniem daudz līst, un ir mākoņi, bet tālāk sausums.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Mākoņi ir nekas cits kā sīkas ūdens pilītes, kas "karājas" gaisā. Augstu, augstu atmosfērā mākoņus veido arī ledus kristāliņi. Cik ilgi tās saglabā spēju noturēties gaisā, tik ilgi būs mākoņi - tas atkarīgs no gaisa masām (kā tās pārvietojas, cik tās ir aukstas vai siltas, kāds ir atmosfēras spiediens). Un no tā, cik augstu šie mākoņi veidojas un no kāda tipa ūdens pilītēm sastāv, veidojas arī attiecīga tipa mākoņi. Lietus rodas no tā, ka ūdens pile kļuvusi par smagu - tā vairs nespēj noturēties gaisā un tāpēc krīt lejā, savā ceļā "apvienojoties" ar citām sīkām pilitēm, tāpēc lietus mēdz būt dažāds - smidzinošs vai "gāž kā no spaiņiem." Tāpat rodas sniegs un krusa. Sniegs veidojas aukstā laikā, kad gaisā esošās ūdens pilītes sasalst, krusa ir ūdens pilīte, kas augstu gaisā ir sasalusi, tad pārklājusies ar mitrumu, atkal uz tās uzsalusi nākošā ledus kārtiņa un tā tālāk, kamēr tā krīt zemē. Jo vairāk salst un atkal pārklājas ar mitrumu, jo lielāks krusas grauds izveidojas.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Mākoņu sākotnējā izcelsme ir ūdens, kas iztvaiko no zemes, augiem, dzīvniekiem un ūdenstilpnēm. Par to krusu ir ļoti interesanti, pameklē kaut ko caur google.lv, gan jau atradīsi, bet konkrētāk to noskaidrot var ģeogrāfijas mācību grāmatās. Lielvārda grāmatas ir ļoti izsmeļošas.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
No ūdens tvaikiem atmosfērā

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.