Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Nauris Rāms

+50

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3647 skatījumi

Kā cīnīties pret tulznām uz rokām?

Skaistums un stils » Āda un ķermeņis

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Elementāri, katrs, kas bijis obligātajā dienestā, zina. Strādājot regulāri, tulznu vietās radīsies dabiski bieza āda, kas aizsargās. Ja par kājām runa iet, tad zābakus jāsmērē bagātīgi, lai neielocās vīles. Bet fizisku darbu reti strādājošam ar pēkšņām tulznām - pārdur ar diviem caurumiem, pieplacini tulznas virskārtu klāt, nosusini un plāksteri visparastāko no rullīša pāri krustām un lieta darīta. Pēc tam labāk turpināt ar darba cimdiem, vai vēl vienu plāno zeķu pāri pa virsu otrām zeķēm. Un pieradīsi. Ja neizspiedīsi šķidrumu, tad strādāt nevarēsi un tulzna ar visu ādu noies nost - būs daudz nepatīkamāk. Pirms darba, kamēr vēl nav tulznu, var smērēt rokas ar kādu taukainu un mitrinošu krēmu. Vecais labais Niveja der.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pavisam vienkārši, pirms fiziska darba un aktivitātēm, kuras var radīt tulznas, jāuzvelk ir darba cimdi, piemēram, skaldot malku. Tulznas rodas, nepārtraukti beržot ādu vienā un tajā pašā vietā. Ja rokas ir īpaši maigas, tad pašam par tām ir jāparūpējas, fiziskā darba strādniekiem arī mēdz gadīties pa kādai tulznai, bet jau krietni retāk nekā cilvēkam, kas visu dienu pavada pie datora un tad izlemj aizbraukt uz laukiem un palīdzēt saskaldīt mammai malku. :-) Pārdut tulznas noteikti nevajadzētu, ja tulzna tomēr pārplīst, tad tulznas vieta ir jādezinficē un jāuzlīmē plāksteris.

pirms 12 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Tulznas - sen aizmirsta lieta...Viss atkarīg cik bieži strādā fizisku darbu.Ja esi piedzimis mājā ar dārzu un dzīvo privātmājā ar malkas apkuri,tulznas nemanot "pāriet pašas no sevis" ;)
Vakar nepaguvu uzrakstīt / Aivis pirmais / ,ka labākais līdzeklis ir pieguļoši darba cimdi.Tie ,kas vaļīgi arī var uzberzt tulznu.
No pieredzes teikšu ,ka krēmi palīdz pret biežu roku mazgāšanu ar stipriem mazgāšanas līdzekļiem/ ja rokas sasmērētas ar mašineļlu utt. /,bet pret tulznām - šaubos.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis

+466

 
nopērc roku krēmu,nav jāpērk dārgie,var tos pa 60-80santīmiem tūbiņā,pirms darba vai slodzes iezied rokas un pēc darba vai nodarbībām ,nomazgā un tūlīt atkal iezied rokas,negaidi kad paies kāda stunda,tūlīt pēc mazgāšanas un tā ir jādara visu laiku kamēr rokām ir slodze,nu apmēram tāpat kā tīrām zobus visu laiku

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Par ko te mīnuss? Normāli pateica.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
mazāk vajag onanēt... :oDDD

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Nu tu kurini! :D Labi, ka pirmais nenoturējies.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Cilvēks

+3646

 
No kā tev pirmkārt tās tulznas ir? No rakšanas, no svaru zāles?

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.