Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

tas tas

+10

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3078 skatījumi

Kādu sodu var piešķirt tiesa par kredīta nemaksāšanu, kas nepārsniedz 300 LVL. Kredītu atdod tiesu izpildītājam? Cik lielus % pievieno?

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Atskaitot iekļaušanu ,,melnajā sarakstā" kādas sankcijas varētu draudēt?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Skatoties,kādam nolūkam kredīts ņemts un kas ir ķīla.Kaut arī summa nav liela, ja ar kredīta devēju nevar vienoties, var pat tikt atsavināta un pārdota ķīla, un tev izmaksāta tās atlikusī vērtība. Ja kredīts bijis izputējušam uzņēmumam, kuram iestājusies maksātnespēja, privāto mantu laikam nevar atņemt.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Piebilde pēdējam teikumam. SIA nevar, IK var gan.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tiesa nenosaka līgumsoda procentus vai kavējuma naudas procentu. Tie tiek piemēroti saskaņā ar noslēgto līgumu starp kredīta ņēmēju vai parādnieku un kreditoru. Tiesa leģitimizē parāda esamību un apstiprina kopējo parāda summu, kur saskaņā ar Civilikumu parāda soda procenti un kavējuma nauda nedrīkst pārsniegt parāda pamatsummu. Respektīvi, ja kredīta pamatsumma ir 300,- Ls, tad neatkarīgi no tā, cik liela summa ir sakrājusies par parāda nenomaksu, kopējā summa nedrīkst pārsniegt 600,- Ls.

Tiesa nolems no jums piedzīt par labu kreditoram noteiktu summu, kura mēneša laikā ir labprātīgi jāiemaksā kreditora bankas kontā - sprieduma labprātīga izpilde. Ja šī summa netiek nomaksāta, tad šis tiesas izpildraksts tiek nodots tiesas izpildītājam, kuram ir tiesības pievienot summai parāda piedziņas izdevumus, nobloķēt jūsu kontus kredītiestādēs, aprakstīt mantu, utt.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.