Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1954 skatījumi

ka pareizi ievietot murdu ezerā un nelielā upē?

Hobiji » Zvejošana

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

pajautā zvejas inspektoriem:D

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Pareizi ievieto ar asti augštecē,jeb pa straumei.Jo upes plūdumā ir daudz visādas drazas,piemēram lapas,un ieliekot otrādi murds būs pilns ar visām tām drazām.Ja upīte sekla,astes galā vnk iedzen armatūru vai mietu ja mīksta grunts un piesien,tāpat nostiprina murda ieeju abās pusēs.Tikai atceries ka trešā daļa upes ir jāatstāj brīva neaizsprostota,ja izmanto vēl murda sētu.
Ezerā tāpat,tikai uz enkuriem.Vajadzēs garāks striķis,kas nāk no murda astes kur piestiprina enkuru.Un vēl gabals striķa,ko piesien enkura lāpstu galā(bet ne enkura galā,jo tad būs grūtāk murdu izcelt,ja būs vairākas dienas nostāvējis)atkarībā no dziļuma,ar stoderi vai boju galā.Ielaiž to enkuru ezerā,uz grunts,un tad laiž murdu ar asti pa priekšu,bet ne otrādi.Murda priekšpusē divas atsaites katrā pusē,tāpat garākā striķī,kur seko piesiets enkurs.Tālāk tāpat vēl viens striķis ar stoderi pie enkura lāpstām.Kad murds ielaists ezerā aiz tā striķa ar laivu vajag piestiept,lai murds nebūtu šķībs vai sakritis.

pirms 10 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Priekš ezera būs labāk ja murdam būs arī sēta.Tāpat paša murda ieejas apakšā vēlams piešūt tā saucamo "bārdu"(10-15 cm linumu,kas brīvi nokarājas,ja nelīdzena grunts.Tas pats arī sētai).

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.