Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kārlis Vakars

+312

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1646 skatījumi

Kā nospodrināt latu?

Hobiji » Kolekcionēšana

Ar kādiem līdzekļiem var nopodrināt latu? Vēlos vecu latu padarīt kā jaunu.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
http://www.collector.lv/skidums-sudraba-monetu-tirisanai.html
http://www.vesturesklubs.lv/forum/6-487-1
Sudraba monētas. Tīrīšanas metode ir atkarīga no oksidācijas lieluma un metāla proves. Ja sudraba monēta ar augstu provi ir atradusies zemē vai kādā citā nelabvēlīgā vidē un pārklājusies ar biezu oksidācijas kārtu, tad ieteicams uz stundu to iemērkt amonjaka šķīdumā .Ja tas nav pieejams, tad vajag pagatavot sodas šķīdumu ( 100g ūdens, 30g sodas). Oksīda sabrukšanu iespējams paātrināt šo šķīdumu uzkarsējot līdz vārīšanās temperatūrai un ik pa laikam tīrot ar mīkstu saru birstīti.
Ja uz monētas oksidācija nav liela, tad no zobu pastas, amonjaka šķīduma un sodas uztaisa putriņu ko uzklāj uz monētas un ar mīkstu saru birstīti vai pirkstiem notīra. Vēl augstas proves sudraba monētām var izmantot rūpnieciski ražotos tīrīšanas līdzekļus sudrabam, kas nopērkami saimniecības vai speciālos numismātikas veikalos. Zemas proves sudraba monētām der 10% trilons B, kad oksidācijas pēdas ir nog

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.