Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 7790 skatījumi

Kur var sanjemt ieroca glabashanas atjauju,

Hobiji » Cits

Vitnjstobra un pistoles nesashanas glabashanas atljauja???

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Glupais

+2639

 
Lai iegūtu atļauju nēsāt šaujamieroci ir jānokārto eksāmens, kurā pārliecināsies par tavām zināšanām likumdošanā, kā arī spēju rīkoties ar ieroci. Vēl nepieciešama medicīniskā izziņa un apliecība par zināšanām pirmās palīdzības sniegšanā. Ar visiem šiem dokumentiem jāvēršas vietējā policijā un jālūdz atļauja iegadāties ieroci glabāšanai vai nēsāšanai. Policija dažādu iemeslu dēļ atļauju var atteikt. Piem. pārbaudot mājas ir jābūt vairāknodalījumu seifam ieroča glabāšanai. Kā arī ja kaimiņi teiks, ka bieži uzdzīvo, uzvedas neadekvāti - atļauju atteiks. Lai iegūtu ieroča nēsāšanas atļauju, jābūt ļoti spēcīgai argumentācijai, glabāšanas atļauju savukārt var iegūt daudz vieglāk.

pirms 14 gadiem  

Dans, pirms 14 gadiem :

Piebilde: vairāknodalījumu seifs nepieciešams tikai garstobra-vītņstobra ieročiem lai atsevišķi patronas glabātu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kashins DaWeeD

+8293

 
Stājies iekšā Zemessardzē - nebūs nekādas maksas... ;)

pirms 14 gadiem  

Mudīte Putniņa, pirms 12 gadiem :

tur tu dabūsi tikai mācību atļauju

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Fortūnā kursi maksā ~60Ls plus eksāmens ~20Ls (jākārto pie brasas tilta policijā), Mājās jābūt seifam ar diviem nodalījumiem, vienam atsevišķi slēdzamam nodalījumam priekš patronām. Lai noliktu eksāmenu ir jāiemācās ieroču aprites likums, ministru kabineta noteikumi kas attiecās uz ieročiem, daļa no krimināllikuma par sodiem un atbildību, ieroča pielietošanas un nesāšanas noteikumi. Jāiemācās arī izjaukt un salikt makārova tipa pistoli, šaušanas nodarbības nav nepieciešamas, principā ieroču iegādes atļauju var dabūt ne vienu reizi neizšajot no neviena ieroča. Kursu ilgums ir dvas nedēļas. Ja grib iegādāties medību ieroci un iet medībās tad jāmācās tieši tas pats kas pašaizsardzības ieročiem, plus vēl medību likums, medību tradīcijas, kad, kur un kādus dzivniekus drīkt medīt, jānokārto praktiskais eksāmens šaušanā, tad vēl jāiestājās kādā medību kolektīvā, lai varētu medīt kur jāmaksā biedru naudas un regulāri jāpiedalās medību kolektīva apsaimniekojamās platības apsaimniekošanas darbos

pirms 14 gadiem  

4df982AAdvlfgtt53, pirms 14 gadiem :

Medīdnieku apliecības kursi maksā ap ~120Ls + eksāmeni (teorētiskais un praktiskais), Informāciju par mednieka apliecības iegūšanu var iegūt valsts meža dienesta mājaslapā.

4df982AAdvlfgtt53, pirms 14 gadiem :

Kad izieti visi nepieciešamie kursi tad sākās nākošie papīru darbi ar visām medicīniskajām izziņām un policijas atļaujām lai varētu iegādāties ieroci. P.S. - Lai vispār sāktu kārtot no šiem eksāmeniem jābūt pabeigtai vidusskolas izglītībai.

Dans, pirms 14 gadiem :

Kurā vietā rakstīts ka vajag vidējo izglītību?? Ieroču aprites likumā minēti tikai vecuma ierobežojumi, 18 un 21 gads.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valsts dara visu ,lai no tevis nokāstu pēc iespējas vairāk naudas.Latvijas valsts neatbalsta pilsoņu tiesības uz pašaizsardzību.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

mīļš paldies par ieteikumiem, esmu jau gandrīz ieguvusi mednieka apliecību

mācijos "Mārkulīčos", kursi notika Cēsīs, izmaksas 100ls par kursiem, valsts nodeva 31ls (20ls par teorētisko eksamenu un 10ls par praktisko eksamenu un 1ls par apliecību), uz vietas trenējoties ar gludstobra ieroci jāmaksā par patronām ~4ls par 10 patronām, ja ej caaur kursiem kā ari ir klāt instruktors kurš tev paskaidros kas un kā un kā ir labāk :) papildus jākārto 1. palidzibas kursi un medicīniskā izziņa! un tad var doties uz valsts policiju un kārtot ieroču atļauju

(seifs man jau ir, jo man tētim bija medību bise) :)

turat pa mani īķšķi! :)

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vidējo izglītību neviens neprasa. Muļķības.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.