Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

unknown (Google)

+1215

 
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1996 skatījumi

Kā pāradresēt pastu, ja pārvācos uz citu dzīvokli?

Bizness un finanses » Īre & Nekustamie īpašumi

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pastu nekad nav iespējams pāradresēt līdzīgi e-pastam, tomēr mainot dzīves vietu noteiktas darbības lietas labā cilvēks tomēr var veikt. Pirmkārt, ir jādeklarē jaunā dzīves vieta, jāinformē par adreses maiņu savas bankas un citas kredītiestādes, lai svarīgākā korespondence netiktu nosūtīta uz veco adresi un nenonāktu papīrgrozā. Pastā ir iespējams izmainīt saņēmēja adresi abonētajiem žurnāliem un avīzēm, taču visda cita korespondence, kura tiks sūtīta uz veco adresi uz Jūsu vārda, tik un tā nonāks vecajā adresē un tas jau būs atkarīgs no jauno dzīvokļa vai mājas īpašnieku godprātības vai tiks atgriezta atpakaļ ar atzīmi, ka šī persona šeit nedzīvo vai arī tiks vienkārši izmesta atkritumos.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Eiropā ir vairākas valstis, kur nemaz pastu nemet pastkastē, ja uzraksts pie durvīm nevēsta, ka te tāds dzīvo. Pie mums tikai ierakstītās vēstules ir daudz maz droši, ka nonāks pie kā vajag.

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Pilnīgi nepareiza atbilde! Tieši otrādi, grūtības ir ar visām iestādēm, kas nekādi nevar savos reģistros ierakstīt personas jauno adresi un turpina sūtīt uz veco gadiem ilgi! Pasta noteikumi ir vienkārši - maksas iesniegums pasta nodaļā un visa korespeondence dodas uz jauno adresi. Un ja kaut kur tā nav, tā ir vnk darbinieku nolaidība.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tās nu gan ir muļķības! Korspondences pāradresācija attiecas uz abonētajiem preses izdevumiem, personīgo korespondenci neviens pasts nevienā pasaules valstī nevar piegādāt tikai pēc vārda un uzvārda, tāpat arī neviens pasta darbinies nemainīs nepareizi uzrakstītu adresi, jo tas nav iespējams nedz tehniski, nedz fiziski.

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Un no kurienes gan šīs nekļūdīgās zināšānas? No pirmavotiem? Katra kliena pastkastītei pastu sagatavo attiecīgās pasta nodaļas piegādes daļa. Tur arī nonāk iesniegums no cilvēka, kurš ir pārvācies. Un tur arī notiek korespondences pāradresācija -ja ir saņemts kienta iesniegums!

http://www2.pasts.lv/lv/privatpersonas/pasta_pakalpojumu_tarifi/Tarifi_01.04.10.pdf
Pasta pakalpojumu cenrādis (sadaļā Citi pakalopojumi, Punkts 4.5.2.1.)

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Sandra L.

+2215

 
Savā pasta nodaļā jāraksta iesniegums, kurā norādi jauno adresi - tad visu pastu, ko paredzēts nest uz Tavu pastkasti, pārsūtīs Tev uz jauno adresi. Diemžēl tas ir maksas pakalpojums - 2ls par iesniegumu. Un painteresējies, cik ilgu laiku šis iesniegums darbojas - vai pēc laika nav jāraksta atkārtoti (kamēr visi sūtītāji nav attapušies, kur Tu tagad dzīvo).

pirms 14 gadiem  

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Papildus tam, drošības pēc tomēr vajag vienoties ar sava vecā dzīvokļa īpašnieku, lai saglabā Tavu pastu vai paziņoTev, ja ir ierakstītā vēstul vai kas tāds - ja nu gadījumā kāds negodprātīgs pastnieks nepilda savus pienākumus!

Sandra L., pirms 14 gadiem :

2.46 Ls mēnesī

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.