Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Čalis

+22

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1498 skatījumi

Ir tāda lieta, ka dzīvoju īrētā dzīvoklī.

Bizness un finanses » Īre & Nekustamie īpašumi

Ir tāda lieta, ka dzīvoju īrētā dzīvoklī. Doma mainīt dzīvokli, taču ir tāda lieta, ka saimnieks, manuprāt, nav psihiski vesels, neiedziļināšos detaļās, bet, tomēr, jautājums. Ja es eju prom no dzīvokļa - nav īres līguma ar saimnieku, tikai mutiska vienošanās, ka šeit dzīvoju, un pieraksts. Man ir mantas, kuras pieder man, taču nav līguma, kas to visu atrunā. Tieši tagad pārskatīju dokumentus vai visi ir saglabāti par precēm, kuras esmu iegādājies - kā izrādās nav, taču es nezinu vai saimnieks nav kaut ko safočējis kamēr neesmu bijis mājās. Vai ir iespēja, ka saimniekam, tā kā viņš, manuprāt, ir nestabils, ka viņš pēc tam saka, ka viņa mantas paņemtas, kaut arī viņam nav nekas ar mani atrunāts par manām mantām? Ko darīt? Kā izvairīties no liekām klapatām? Vai man kaut kas vispār ir jāpierāda? Vai varu ņemt savas mantas?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja saimnieks nav psihiski līdzsvarots un pastāv kādas bažas, tad vislabāk ir neko neteikt, atrast citu dzīvokli, pārcelties ar savām mantām un tikai tad informēt saimnieku, ka esat nolēmis atteikties no dzīvokļa īres, jo mainījušies apstākļi, nav vairs Jums piemērots rajons, utt., minēt jebkuru iemeslu, kas ir pietiekami neitrāls, lai neizraisītu nekādas negatīvas asociācijas, nokārtot savas saistības ar saimnieku un pārcelties. Fotogrāfijas jau neko nepierāda, jums nekas nav jāpierāda, pierādījumi mantu piederībai ir jāiesniedz prasītājam, respektīvi, preču iegādes kvītīm, garantijas taloniem ir jābūt saimniekam, lai viņš varētu pretendēt uz kādu mantu. Jūs taču neesat neredzams, to, ka esat dzīvojis dzīvoklī var apliecināt kaimiņi, draugi, radi, utt. Pie tam saimnieks ir jau pārkāpis likumu, nenoslēdzot ar jums īres līgumu un nenomaksājot nodokļus no gūtās peļņas, tā ka iespēja, ka taisīs kādas problēmas ir tuva nullei. Vienīgais no kā ir jāizvairās ir tas, ka, ja cilvēks nav garīgi

pirms 12 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

... līdzsvarots, viņš var nomainīt atslēgu un nelaist jūs pie savām mantām, tādēļ labāk ir izvākties un tikai tad par to informēt saimnieku.

Čalis, pirms 12 gadiem :

Paldies, par atbildi.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Jūs sakat,ka jums ir mutiska vienošanās un - pieraksts. Kas par pierakstu? Tagad tāds vispār neeksistē, ir tikai dzīvesvietas deklarācija.
Bet neatkarīgi no tā, kur jūs esat deklarējies, jūs varat no dzīvokļa izvākties, pēc tam atdot atslēgas saimniekam un deklarēt jauno dzīves vietu. Lai izvairītos no skandāla vai citām nepatikšanām,tiešām labāk izvākties, nepieaicinot saimnieku (ja viņš dzīvo citur). Ja saimnieks pēc tam vēlēsies nelikumīgi pretendēt uz tavām mantām, viņš arī būs tas,kas vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs. Bet spriežot pēc situācijas apraksta,jāšaubās,vai viņš to darīs.

pirms 12 gadiem  

Čalis, pirms 12 gadiem :

Paldies, par atbildi.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ātrs un viegls veids kā nopelnit naudu http://5z8.info/murdervids_rhtg

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Liene

+40

 
Bet kā ir, tad, ja pieņemsim maksā tikai komunālos, ne īres maksu, ne nav līguma? Pārējie nosacījumi paliek, kas rakstā minēti?

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.