Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

El Diablo

0

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1456 skatījumi

Vienlaicīgi pašnodarbināta persona un IK

Bizness un finanses » Mazais bizness

Man tāds fiksais jautājums zinātājiem (grāmatvežiem, juristiem u.tml.) -- vai viena fiziska persona var būt vienlaicīgi reģistrēta gan kā pašnodarbināta persona (saimn. darb. veicējs, kas reģistrējas tikai VID), gan arī kā individuālais komersants? Saprotu, ka tās ir 2 dažādas lietas -- pirmā ir VIDā reģistrēta fiziska persona ar reģistrācijas numuru (jeb nodokļu maksātāja numuru) personas koda formā, bet otrā ir Uzņēmumu reģistrā reģistrēta persona ar reģistrācijas numuru standarta formā (kādu piešķir uzņēmumiem), taču mani mazliet mulsina tas, ka šīs abas juridiskās formas ir fiziskas personas un nodokļu aprēķināšana un maksāšana, kā arī grāmatvedība tām abām pēc būtības neatšķiras, tāpēc vai ir legāli pamatoti man kā fiziskai personai būt gan pašnodarbinātajam, gan IK, pie tam aktīvi darboties tajās abās?
Paldies!

Pirms 14 gadiem

P.S. Lūdzu, nejautājiet, kāpēc tas vispār ir vajadzīgs utt. Acīmredzot, ja uzdevu šādu jautājumu, tad ir vajadzīgs.. :-) Paldies par sapratni!

El Diablo, pirms 14 gadiem

JAUTĀJUMS TIEK ATCELTS! Kā jau mēdz būt ar Mērfija likumiem, tiklīdz ko pajautā, tā atbilde pati atrodas...:) Visu laiku rakos pa internetu un nevarēju atrast atbildi uz šo jautājumu, bet nupat kā beidzot atradu. Ja kādam arī interesē, tad vienlaicīgi NEVAR reģistrēties kā pašnodarbinātais un IK. Danke par uzmanību :)

El Diablo, pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Hokejfans.

-1660

 
Atradu tikai vienu linku,
http://fawgame.com/?rf=496e74656c

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.