Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1207 skatījumi

Kā jūs domājiet- vai ir vajadzība darba aizsardzība uzņēmumā?

Bizness un finanses » Mazais bizness

Jautāju, jo gadās cilvēciņi-uzņēmēji, kuriem tā ir pirmā dzirdēšana :)

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Protams, ka ir vajadzīga. Tikai ofisam un tēraudlietuvei ir būtiskas atšķirības šajā vajadzībā. Nav jēgas no banālas aizsardzības, kad uz kafijkrūzes uzraksta, ka saturs ir karsts, vai kāpņutelpā, ka pār margām var pārkrist - tas lai paliek viņpus dīķim. Bet, kur ir patiesa bīstamība, piemēram celtniecībā, mežizstrādē, mašīnbūvē - spilgtākie piemēri, tur gan jābūt skaidri definētām pastāvošām bīstamībām un metodēm, kā izvairīties no nelaimes. Un nelaime te ir dubulta - personīga, tam, kas zaudē pirkstu, vai dzīvību un finansiāla tam, kas zaudēs kompensācijas/invaliditātes pensijas un tamlīdzīgas izmaksas kopā ar reputāciju un pat akciju cenu kritumu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Lielai daļai tā vajadzīga tikai 'ķeksītim'.

pirms 13 gadiem  

Kaspars Jansons, pirms 13 gadiem :

jamm, tā jau ir, bet ja uzņēmumā 50 darbinieki un kāds no viņiem ko izlauž savas vainas dēļ?
bet ja darba devējam nav papīri, tad viņš beigās sanāk vainīgs.
"ķeksītim"- ir arī tādi papīri- it kā viss kārtībā, bet tajā pat laikā metinātāja instrukcijā piemēram ierakstīts pēc darba izslēgt kombaina dzinēju, iztīrīt asmeņus- ir arī tādi 'ķeksīša' varianti dabūjami :D

Niks, pirms 13 gadiem :

Šis piemērs jau arī uzskatāmi parāda, ka reāli no tā nav tikpat kā nekādas jēgas. Vai tāpēc, ka tā instrukcija būs ideāla, drošība uzlabosies, ja to neviens nelasa? Un ja lasītu - jau sen būtu izlabots.
Pie mums tas vairāk darbojas kā tāds oficiāla reketa paveids, tāpat kā IS audits - kopējā lietderība uzņēmējiem/organizācijām no tā drīzāk mīnusos.

adolfs, pirms 13 gadiem :

pievienojos Nikam;
gan jau "cilvēciņi-uzņēmēji" un metinātāji attaps arī bez algota darba aizsardzības inspektora instrukcijas, ka kombaina dzinēju nav vajadzības pēc metnāšanas slēgt ārā;
īpaši, ja "kāds no viņiem ko izlauzis savas vainas dēļ"
:)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.