Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Antra, nevajag jaukt pilnīgi divas dažādas lietas - uzņēmējdarbības formu un nodokļu maksāšanas formu. Par mikrouzņēmuma nodokļa maksātāju var reģistrēties gan pašnodarbinātais, gan SIA, gan IK.
Bet, pie šiem skaitļiem domāju, ka viennozīmīgi ir izdevīgi būt MUN maksātājam, neskatoties uz uzņēmējdarbības formu.
Ar degvielas norakstīšanu gan uzmanīgi, lai nesanāk vēl maksāt uzņēmuma vieglo automašīnu nodokli.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Mikrouzņēmums, pašnodarbinātajai personai ir izdevīgi būt tad, ja jūsu deklarējamie izdevumi ir tikai nedaudz mazāki par ienākumiem, tiklīdz tīrie ienākumi būs minimālā alga vai vairāk, tā maksāsiet ne tikai ienākumu nodokli, bet arī sociālo.

pirms 12 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Nesaprotu ,kas kādam neiepatikās....:(

Āris Seisums, pirms 12 gadiem :

Iespējams tas, ka atbilde tomēr ir nepareiza un turpina popularizēt nepareizu priekšstatu par uzņēmējdarbības formām. Mikrouzņēmums ir nodokļa veids un ir piemērojams visām mazo uzņēmumu formām. Nevar būt 'vai' starp mikrouzņēmumu un pašnodarbināto.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Pašnodarbinātā persona arī var būt mikrouzņēmums. Biju domājis SIA un mikrouzņēmums. Pašnodarbinātā persona atbild ar visu savu personīgo mantu, bet SIA tikai ar uzņēmuma līdzekļiem.

Āris Seisums, pirms 12 gadiem :

Tu mazliet putrojies. Arī SIA var maksāt mikrouzņēmuma nodokli. Ir mikrouzņēma nodoklis, nevis mikrouzņēmums kā uzņēmēj darbības forma. Ieskatam: http://www.likumi.lv/doc.php?id=215302

Par atbildību gan viss ir pareizi ar vienu izņēmumu - ja SIA darbība nav krimināla, tadā gadījumā ir visas iespējas ar mantu atbildēt arī SIA īpašniekiem. Godīgā ceļā, gan SIA ir pasargātāks.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Protams, ka var jebkura uzņēmējdarbības forma būt mikrouzņēmums. Es atbildēju par to, ko jautāja. Jautāja, kas ir izdevīgāk būt mikrouzņēmumam vai arī tikai pašnodarbinātajai personai, pašnodarbinātajai personai ir izdevīgi būt tikai tad, ja pasākums ir jauns, milzīgi izdevumi un rezultātā tīrā peļņa ir minimāla, tiklīdz sāk maksāt sociālo nodokli, iznāk dārgi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.