Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+21

 
  • 1

    Atbilde

  • 2 balsis
  • 1029 skatījumi

Sveiki! Esam ar vīru nolēmuši dibināt SIA.Vai pamatkapitālu var izmantot preču iegādei saimnieciskās darbības īstenošanai?

Bizness un finanses » Mazais bizness

Esam veikuši ar vīru aptuvenos aprēķinus, cik nepieciešams naudas, lai reģistrētu SIA(reģistrācijas izmaksas)+preču iegādei+telpu nomai. Tas cipars ir ~3000Ls. Tad nu jautājums - vai dibinot SIA šos 3000 iemaksāt pamatkapitālā?
Iepriekš pateicos par sniegtajām atbildēm.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Jā, protams, pamatkapitālu var izmantot firmas darbības nodrošināšanai nepieciešamo izdevumu segšanai - preču iegādei, telpu nomai utml.
SIA reģistrācijas izmaksas gan nevar norakstīt firmas izdevumos - tie ir Jūsu personīgie izdevumi (daži grāmatveži pieļauj šo izdevumu norakstīšanu kā firmas izdevumos, bet labāk neiesaku).
Jā, šo nepieciešamo summu var iemaksāt pamatkapitālā, bet LV minimālais pamatkapitāls ir 2000,- Ls. Var iemaksāt tikai šos 2000,- Ls un par pārējo summu uztaisīt aizdevuma līgumu ar savu firmu.
Ja kādi jautājumi, priecāšos atbildēt.

pirms 11 gadiem  

, pirms 11 gadiem :

Paldies par atbildi!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.