Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

CNDR

+405

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 9001 skatījumi

Nodoklis precēm no Ķīnas

Bizness un finanses » Nodokļi

Kaut kā izmainījās likumi par precēm kas tiek iepirktas ārpus ES robežām. Ja es kā juridiska persona pirkšu vairākas preces, kuras katras cena ir zem Ls 20, būs jāmaksā kāds nodoklis vai nē?

Paldies!

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Katras atsevišķas preces vērtībai nav nozīmes. Svarīga ir kopējā deklarētā summa. Ja sūtītājs šo summu nav deklarējis un ir norādījis, ka tā ir dāvana, bet no pakas satura var redzēt, ka preču vērtība pārsniedz 10 EUR, tad papildus saņēmējam ir jānomaksā PVN, kas šobrīd ir 22%. Ja vērtība ir lielāka par 150 EUR, tad ir jāmaksā ne tikai PVN, bet arī muitas nodoklis, kura lielums dažādām precēm ir atšķirīgs.

pirms 13 gadiem  

Juris Ingaunis, pirms 13 gadiem :

Kādā veidā nosaka, vai pakas saturs ir vērtīgāks par 10 EUR?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

To atverot muitā, ja uz iepakojuma ir rakstīts dāvana un tās vērtība nav norādīta, tad, ja vien paka nav prāvākas aploksnes lielumā, pastāv liela iespēja, ka tā tiks LR muitā atvērta un pēc muitnieka ieskatiem novērtēta un aprēķināts PVN par pamatu izmantojot līdzīgas preces vērtību Latvijā + pasta izdevumus, kuri ir redzami pēc pastmarkām vai pasta zīmogiem par pasta izdevumu nomaksu.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Daudz lielāka iespēja nemaksāt neko ir tad, ja sūtītājs ir privātpersona, sūtījuma vērtība tiek norādīta saprāta robežās minimāla un tiek sūtīts pa pastu, jo Latvijas Pasts ir valsts uzņēmums, līdz ar to atmuitošana notiek daudz ātrāk un ja arī būs jāsamaksā neliela summa aprēķinātā PVN, tad nebūs jābrauc uz nekādām muitas noliktavām un nekas jāpierāda, cik tas ir vai nav maksājis, bet varēs samaksāt aprēķināto PVN tur pat pastā un uzreiz saņemt savu sūtījumu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ja es pasutišu par 110euro man ari bus nodklis jamaksā?

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris Podnieks

+187

 
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=9&id=4925&hl=1&mod=33 - te ir pastāstīts, kas un kā ir ar komerciāliem sūtījumiem. Savukārt nekomerciālo sūtījumu nosacījumi neattiecas uz juridiskām personām.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gunta Zariņa

+61

 
jā, būs 22% nodokli jāmaksā par visām precēm, kuru cena pārsniedz 10EUR, vienīgais ar pārdevēju vari sarunāt, ka sūtījuma tiks atzīmēts kā "dāvana"-"gift", šajā gadījumā prece netiks aplikta ar nodokli.

pirms 13 gadiem  

Juris Ingaunis, pirms 13 gadiem :

Vai esi mēģinājusi pasūtīt preces, piemēram, uz 300 EUR, un noformēt to kā dāvanu? Vai izgāja cauri bez nodokļiem?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Muitā nesēž muļķi un vienīgais veids, kā samaksāt mazāku PVN vai/un muitas nodokli ir nevis norādot, ka tā ir dāvana, bet gan deklarējot mazāku summu, pie tam arī saprāta robežās, jo citādāk šaubu gadījumā, muitnieks cenu aprēķinās pēc līdzīgas preces vērtības LR un tad jau nebūs bijis nekādas jēgas sūtīt no ārzemēm. Esmu maksājis PVN arī par 15 EUR vērtiem sūtījumiem, protams, īstā vērtība bija pāris reizes lielāka, bet tomēr! :-)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.