Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

guncha

0

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2399 skatījumi

Labdien! Kadas varetu but sekas Ls 3200 liela parada nenomkasai, ko piedzen VID Vacijas muitas laba? Vai var tikt uzsakta kriminalvajasana?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

sodien atnaca parads Ls 3200 apmera par nodoklu akcizes nodokla nenomaksu Vacija. Parada summa bija apmeram Ls 1000, parejais ir kavejuma nauda utt. Kadas varetu but sekas, ja es paradu nenomaksaju? vai var iestaties kriminalvajasana? Varbut ir ceribas gaidit noilgumu, un parads tiktu norakstis? Vai lieta ir tikpat nopietna, ka tas ir tapat it ka es butu parada Latvijas muitai? Liels paldies jau iperieks!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Kriminālvajāšana nedraud. VID piedzen citu valstu nodokļu parādus saskaņā ar divpusējiem starpvalstu līgumiem par savstarpējās palīdzības sniegšanu un nodokļu maksātāju neaplikšanu ar dubultiem nodokļiem. VID ģenerāldirektores lēmums par parādu piedziņu bezstrīdus kārtībā ir līdzvērtīgs tiesas izsniegtam izpildrakstam, parāda nenomaksas gadījumā (1 mēn laikā), tiek uzsākta piespiedu parāda piedziņas procdūra, kad tiesu izpildītājs noraksta parāda summu no parādnieka kontiem kredītiestādēs, veic atskaitījumus no darba algas, apraksta kustamos un nekustamos īpašumus. Tā, ka parāds būs vien jāmaksā un noilgums nepastāv parādiem, kuru atmaksa tiek pieprasīta un ir stājies spēkā parāda piedziņas lēmums.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Jā, saskaņā ar starpvalstu līgumiem, citu ES valstu nodokļu parādus pēc valsts pieprasījuma, piedzen VID tā it kā tie būtu LR nodokļu parādi!

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

VID ģenerāldirektores lēmumu 7 dienu laikā drīkst apstrīdēt rajona tiesā. Ja parāda pamata summa tik tiešām bija Ls 1000, tad varbūt ir vērts griezties tiesā un lūgt tiesu kavējuma procentus samazināt līdz Civillikumā noteiktajiem griestiem, t.i. soda un kavējuma procenti nedrīkst pārsniegt parāda pamata summu!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edgars

+7561

 
Vajadzēja domāt pirms ņem naudu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

obligāti, ka būs

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.