Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze

+692

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 9077 skatījumi

Maznodrošinātā status?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Lai piešķirtu maznodrošinātā vai trūcīgās per.statusu, ikmēneša makšajumus, izdevumus ņem nost no iztikas minimuma robežām? Kā tas attiecīgi ir , trūcīgā statusam uz katru ģim.loc ir 90ls, maznodrošinātajam st.130ls.
Domāju izdevumus par kredīta maksājumu, elektrība uc. ikmēneša izdevumu iekļauj šajā 90Ls summas kopsummā?
Paldies par atbildēm!

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Maznodrošinātās vai trūcīgās personas statusu piešķir pašvaldība, pamatojoties uz legālajiem ienākumiem nevis personas uzņemtajām kredītsaistībām un izdevumiem.

pirms 13 gadiem  

Ilze , pirms 13 gadiem :

Taisniiba gan tev, jā pašvaldība neskatās cik, no savas grūti pelnītās naudas ir izdevumos!!Bet ņem 3 mēnešu vidējo izpeļņu!!!Nu tad tā, kas neko nedara, bet tik lūdz, lūdz, tam viss pienākas par baltu velti, kas strādā mēnesī 24o stundas, tam nav nekas jāpienākas, tā teikt, pats vainīgs...ka kredīts, ka mašīna utt...

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Pašvaldība vai valsts jau neapstiprina fizisku personu darījumus, tādēļ arī nevar uzņemties nekādu atbildību par to, vai persona neuzņemas pārāk lielas saistības, kuras reāli pildīt nav spējīga. Nesen vēl personas nevarēja pretendēt uz šiem statusiem, ja tām bija dzīvokļu parādi un kredītsaistības, tagad MK noteikumi tika mainīti un šai iedzīvotāju kategorijai šis atbalsts ir pieejams.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Man kaimiņos dzīvi jauna sieviete ar diviem bērniem, tēvu invalīdu un vecmammu,skaitās kā trūcīgā gimene un tāda ir arī īstenībā, jo tikai mēnesi atpakaļ palīdzēju kaimiņienei tik pie darba, kau ar saņem minimālo, bet par to nav šis stāsts.Viņai mēnesī uz četriem cilvēkiem dod četras humānās pārtikas pakas. Viņa bija iekrājušās pa četriem mēnešiem un tad viņa palūdza vai nevaru atvest ar mašīnu. Kāds man bija izbrīns, kas pie izsniegšanas vietas piebrauca dāma ar busiņu, cita dāma ar džipu, ko es ar savu algu nevaru atļauties pat uzturēt, kur nu vēļ nopirkt.Domāju, ka pašvaldība pie gimeņu apsekošanas pieiet ļoti formāli.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Precīzāk runājot, pašvaldības vispār neapseko ģimenes, kuras pretendē uz šo statusu, bet tikai pieprasa izziņas no valsts uzturētām datu bāzēm un pieiet šim jautājumam tīri formāli.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Agris Bite

+4063

 
Ilzīt atver acis un nemeklē kautkādus tur nabaga statusus--nepazemo sevi un savu ģimeni bet ar paceltu galvu laidies prom no šīs Dievu pamestās zemītes kuru pārvalda zagļu barokļu mafija. Šeit nekas nemainīsies kamēr nebūs revolūcija tiešā varda nozīmē.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Maznodrošinātās vai trūcīgās personas statuss nav nekāds apkaunojums, bet gan valsts piedāvātā sociālā garantija par godīgi samaksātajiem nodokļiem un katrai personai pašai jāizlemj, vai viņa vēlas pretendēt uz šo valsts atbalstu vai nevēlas. Tas ir gan atbrīvošana no pacienta maksājumiem par ārstēšanos, gan palīdzība elektrības rēķinu segšanai vai kurināmā iegādei, kā arī pārtikas pakas, ja personai ir piešķirts trūcīgās personas statuss.

Agris Bite, pirms 13 gadiem :

Tu ļoti pareizi visu noformulēji bet ja konkrēti Tevi sauktu un Tavu ģimeni :NU JA ŠITIE IR MAZNODROŠINĀTIE, tad Tu gribi pateikt ka tev un Tavai ģimenei būtu pie kājas?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Visa dzīve, Agri, sastāv no mazākām vai lielākām izvēlēm. Labāk maznodrošinātās personas statuss nekā nepaēdis bērns un tiesu darbi par nenomaksātiem parādiem.

Agris Bite, pirms 13 gadiem :

Aivi kā jau rakstīju Tu pareizi visu formulē bet neatbildēji uz manu jautājumu...

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Agri, man pašai personīgi ir pazīstami vairāki cilvēki, kas dzīvo labiekārtotos dzīvokļos, brauc ar labām mašīnām, bet paši pēc papīriem skaitās maznodrošinātie, jo pēc likuma un algas, uz lapiņas, viņiem tā sanāk. Un, tici man, viņi nemaz nejūtas apkaunoti vai kā savādak, drīzāk viņi pārējos uzskata par nedaudz gļēviem, kas nevēlas no tās zagļu bandas (valsts) iegūt kādu labumu. Kāpēc neizmantot iespēju, ja tavā vietā apmaksā bērnu dārzu, elektrību u.t.t.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Visi cilvēki nav mērāmi ar vienu mērauklu. Esmu izglītots cilvēks un pats spēju nopelnīt iztiku sev un savai ģimenei. Ja nonāktu situācijā, kad nebūtu spējīgs to izdarīt un atrast citu veidu kā atrisināt finansiālās problēmas, tad arī izmantotu šo valsts garantēto sociālo palīdzību. Statuss jau nav ietetovēts pierē, bet tiek izsniegta izziņa, kura ir jāuzrāda ģimenes ārstam, ārstniecības iestādē, u.c., kur pastāv kādi atvieglojumi šai iedzīvotāju grupai.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Pieņemu, ka tā varētu arī būt, tāpat arī ir daudz ļoti lepnu cilvēku, kas nevar sevi pārvarēt un uzrakstīt iesniegumu trūcīgās personas statusa piešķiršanai. No ētiskā viedokļa, protams, mēs varam nosodīt pirmos un raustīt plecus neizpratnē par otrajiem, taču no loģikas skatoties "stulbs" ir tas cilvēks, kas neizmanto visus no valsts pieejamos "labumus", jo valsts naudu nepelno, to pelna tās iedzīvotāji, līdz ar to visiem ir tiesības uz savas naudas maksimālu atgriešanu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

pec cilveka prasibas trucigiem ir japalidz?????

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Skumji. arī es atturējos no palīdzības lūgšanas, bet pienāk brīdis kad tas ir jādara. Un tagad nožēloju, to pazemojumu, kas jāpiedzīvo. Esam liela ģimene, ar pieciem bērniem, no kuriem 4 ir nepilngadīgi, bet nevaram saņemt pārtikas pakas, jo mums pieder īpašums ar 6ha zemes. Tas nekas, ka par īpašumu tiek maksāts kredīts, nodoklis utt., bet mums ir īpašums, un tad mēs vēl dzīvojam labiekārtotās telpās. Dzērājiem piešķir, bet normālai ģimenei lika pagaidīt, kaut mūsu ienākumi uz ģimenes locekli ir tikai 40 lati. Liekas, mūsu valsts instances tā vien gaida, kad mēs izvāksimies no valsts. Tik nepielec, mums vajag bērnus, vajag lielas ģimenes, bet ja ir, tad izliekas ka neko nevar. Biju sapulcē, kur psihologs Dombrovska kungs teica, ka jādomā, un jāņem piemēri no dzīvnieku pasaules, jo putni savus bērnus, ja nevar pabarot izmet no ligzdas. Tad nav jābrīnās, ka nepieciešamas zīdaiņu silītes, ka jācenšas aizliegt aborti, kā tad tos bērnus barosim, vai valstij vajag sociālās mājas piepildīt.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.