Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2098 skatījumi

Vai varu pretendēt uz maznodrošinātā (trūcīgā) statusu, manā kontā parādās naudas iemaksas (radi, paziņas, pats) - aizdevumi

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Lai saņemtu maznodrošinātā (trūcīgā) statusu, man paprasīja konta izrakstus, un secināja, ka es neatbilstu prasībām, jo kontā parādījās summas, ko ieskaitījuši citi (radi, paziņas) un arī pats. Zinu, ka tie nav ienākumi, bet parādsaistības, kas man vēlāk būs jādzēš, bet mani uzskati izrādījās aplami. Vai tad tie ir mani ienākumi? Vai arī man 3 mēn. pirms iešanas uz domi jāpārtrauc visa veida maksājumi un pirkumi ar karti?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Narvils

0

 

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ieva Brante

+1309

 
RD noteikumi Nr.86 - www.likumi.lv/body_print.php?id=103059

Ar cienu,
Ieva Brante
juriskonsults
---
Krizu un konsultaciju centrs "Skalbes"
Kungu iela 34, Riga, LV-1050
talr. 67222922, 27722292
www.skalbes.lv

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ieva Brante

+1309

 
Pirms sakt runat par so jautajumu - ir janoskaidro par kadas pilsetas pasvaldibu iet runa un tad visu parejo. Pasvaldibu noteikumi atskiras.
Par Rigu runajot:
Vispirms, ir jasaprot, ka soc.dienestam ir jaraksta iesniegums, nevis mutiski neinteresejas un mutiski jasanem atbilde. Otrkart, nav jasniedz konta izdrukas, bet gan japarada savu ienakumu apmers. Saskana ar RD saistosiem noteikumiem Nr.86 ienakumi janorada tada apmera, kas veidojas pec IIN un VSA iemaksu veiksanas. Tatad - ienakumi ir tadas naudas summas, no kuriem maksajams IIN un VSA iemaksas. Citi veida ienakumi: radu atbalsti, draugu aizdevumi nav atzistami par ienakumiem. Tapec seit gribu uzsvert, ka soc.dienestam jaraksta, nevis tikai janes papiri un jasanem mutiska atbilde. Tad, kad soc.dienestam jamekle rakstisks pamatojums atteikumam, tad saprot, ka tik viegli tads nav atrodams.
Treskart, soc.dien., ne pasvaldibas deputati parbauda deklaracija esosos datus, izmantojot valsts datu registrus un citus info- avotus.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Maznodrošinātās vai trūcīgās personas statusa iegūšanai uz 3 mēnešiem ir jāaizpilda iesnieguma veidlapa, kurā ir jānorāda visi ienākumi, piederošais īpašums, informācija par pārējiem ģimenes locekļiem, to dzīvesvietas un ieņēmumu līmenis. Bankas kontu izraksti nav jāiesniedz, jo privātpersonu darījumi ir privāta informācija un tikai šī konta īpašnieks var izlemt, vai publiskot šos datus. Iesniegumu pašvaldības deputāti izvērtēs tuvākajā sēdē, tiklīdz pašvaldības darbinieks būs pieprasījis un saņēmis izziņas no visiem valsts reģistriem, ieskaitot darba algas vai pensijas lielumu, autotransporta reģistra, utt.

pirms 13 gadiem  

Igors Kukulis, pirms 13 gadiem :

Bankas kontu izraksti ir jāiesniedz! Un no radiem, draugiem vajag aizņemties skaidrā naudā, tad nebūs problēmu!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.