Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Vnk Super

+206

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2097 skatījumi

Vai var pieprasīt alimentus par pagājušajiem gadiem?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Ja šodien mani ieraksta dzimšanas apliecībā kā bērna tēvu, tad, piemēram, pēc 10 gadiem bērna māte var man tiesas ceļā pieprasīt samaksāt nemaksātos alimentus par visiem gadiem?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Saskaņā ar Civillikumu abi vecāki ir vienlīdz atbildīgi par savu bērnu uzturēšanu līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai vai studiju/ mācību beigām un ieraksta neesamība dzimšanas apliecībā automātiski neatbrīvo no atbildības, tāpat kā šī ieraksta esamība automātiski nepadara Jūs par atbildīgu un bērna tēvu. Ja māte bērnu audzinās viena, tad viņai jebkurā gadījumā būs tiesības griezties tiesā un pieprasīt uztura naudu bērna vajadzību segšanai norādot bērna tēva vārdu un uzvārdu. Ja tēvs bērnu neatzīst, tad tas tikai sadārdzinās tiesas procesu un abiem vecākiem būs jāsedz dns analīžu izmaksas, kuras vēlāk tāpat tiks piedzītas no tēva kopā ar visiem tiesas izdevumiem un alimentiem.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Bet kāpēc tu domā, ka viņa tikai pēc 10 gadiem izdomās piedzīt uzturlīdzekļus?

pirms 13 gadiem  

Vnk Super, pirms 13 gadiem :

Jo tagad viņa saka, ka viņai neko no manis nevajag, nekāda veida palīdzību, bet pēc gadiem jau tās domas var mainīties...

Kristīna Borovska, pirms 13 gadiem :

Neesmu pārliecināāta par 100%, bet man šķiet, ka tikai pēc tiesas lēmuma par uzturlīdzekļu piedziņu var kautko no tevis piedzīt. Tāpēc jau visi, kam vajag tos alimentus, sniedz tiesā pēc iespējas ātrāk.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.