Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Axelfrogs

+20

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2383 skatījumi

mantojums

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

pirms miršanas evs nesastādīja mantojumu, tēvs ir miris jau 2,5 gadus un visi īpašumi ir joprojām uz tēva vārda - māja, mašinas...... cik zinu ir iestajies noilgums mantojumu kārtošanas lietā (līdz 1 gadam pēc miršanas var kārtot mantojumu lietas)
Lieta tāda, ka tēvs mutiski māju novēlēja meitai (man), tas arī savstarpēji ģimenes starpā ir izrunāts...bet pie kā man versties, ar kādiem dokumentiem lai maju parrakstītu uz savu vārdu!!???

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
No pieredzes zinu, ka mājas pārrakstīšana un vēl zemes pārrakstīšana uz Jūsu vārda zemes grāmatā izmaksā smuku summiņu - būs vajadzīgs mērnieks, ja šis zemes un mājas īpašums ļoti ilgu laiku nav mērīts, vajadzēs skriet no vienas vietas uz otru un visās kaut kas jāmaksā. Kārtojot mantojuma lietas, šādi noskrienas visi, tāpēc es zinu, lai lieki problēmas neradītu, kādreiz to, ko jāmanto man, pārrakstīšu uzreiz uz savu, vēl neesošo gan, bērnu vārdiem.
Šādas lietas, kur un kā kas jādara un kur jāiet, jāsāk kārtot ar notāru - jāiet pie viņa un jāprasa, kas jāsāk darīt. Notārs pateiks, kur doties, tālāk, kad nonāksit tur, kur Jūs aizsūtīs, prasiet , kur atkal jādodas!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Pie notāra vai advokāta.

pirms 13 gadiem  

Axelfrogs, pirms 13 gadiem :

ci k tas varētu izmaksāt??? cik zinu, ja nav testaments tad jamakā valsts nodeva 0.25% no īpašuma vērtības, ja īpasum s ir 80 000Ls vērts tad tie ir 200Ls, + notars, + kas vēl????
un vai tā ir piņķerīga padarīšana???
un vai maznodrosinatai personai nepienākas kādi valsts atvieglojumi??

Niks, pirms 13 gadiem :

Tur tev visu pastāstīs detalizēti.
"ja īpasum s ir 80 000Ls vērts" tad nezin vai to personu var saukt par maznodrošinātu :)

Axelfrogs, pirms 13 gadiem :

bet es esmu mantiniece, mazturīgā!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.