Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1667 skatījumi

Mantojuma tiesības.

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Vai nepilngadīga persona, kurš ir piermās pakāpes mantinieks, mirušā bērns, bet mirušajam ir lielas kredītsaistības manto šīs kredītsaistības arī?
Jautājums: Vai nepilngadīgās personas aizgādnim ir tiesības pārdot nekustamo un kustamo mantu, lai segtu kredītsaistības?
Cik ilga laikā, pēc naves iestāšanās ie jāpiesakās mantiniekiem.
Vai ja ir otrās pakāpes mantinieki- mantojums (ieskaitot kredītsaistības) būs jādala un kādās daļās. Ir viens otrās pakāpes mantinieks, divi trešās pakāpes mantinieki.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Ja mantojuma atstājējam bijušas kredītsaistības,tad mantotājs PIEŅEMOT mantojumu automātiski apstiprina ka pārņem arī kredītsaistības.Ir iespēja arī nepieņemt mantojumu,tad to mantot būs iespēja nākošās pakāpes mantiniekam,ja viņš to vēlēsies.Tātad gribu teikt ka ir jāizvērtē vai kopvērtējumā mantojuma pieņemšana būs izdevīga.

pirms 13 gadiem  

Āris, pirms 13 gadiem :

Ja iesi formēt mantojuma saņemšanu tad konkrētās lietas kārtotājam,notāram būs jānosauc visi iespējamie mantinieki,tad pāris mēnešu laikā tie saņems paziņojumus.Par proporcijām parasti norunā savā starpā,ja nesanāk tad tiesa.Mantojumu pārņemsi pēc gada,paātrinātajā kārtā pēc 6mēn.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vineta Rubene

+73

 
Zinu tikai atbildi uz pirmo jautājumu - ja mantinieks pieņem mantojumu, tad tas ir jāpieņem viss - gan manta, gan kredītsaistības. Bet var arī nepieņemt mantojumu.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.