Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

elina

+340

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2718 skatījumi

parāda piedziņa caur tiesu

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

ir parādzīme, vēlos vērsties tiesā par parāda piedziņu(pāris taukšķi), man intresē tiesas izdevumi - nodeva, tā ir jāmaks pirms tiesas uzsākšanas??summa ko sastāda tiesas nodeva ir ap 400Ls.Vai šo summu var maksāt pa daļām?,jo uz doto brīdi nav šādas liekas naudas!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Viss ir atkarīgs no tā, kādā veidā šī parādzīme ir noformēta, ja tas ir tikai uz papīra lapas ar jūsu abu rekvizītiem un parakstiem, tad jāgriežas ir tiesā un jāsaņem tiesas izpildraksts. Ja parādzīme ir noformēta pie notāra vai viena no pusēm ir uzņēmums, un uz parādzīmes ir zīmogs un paraksts, tad daudz lētāk un ātrāk bez jebkādiem iepriekšējiem izdevumiem būs šī parāda piedziņu nodot vai pārdot parādu piedziņas uzņēmumam. Parādu piedziņas uzņēmumi nekādu priekšapmaksu neprasa, un ierastā takse ir 10-15% no parāda summas, kas ir daudz labāk nekā atrast naudu 400,- LVL tiesas nodevas nomaksai, juristu pakalpojumiem par pieteikuma sastādīšanu, pie tam, ja persona nemaksāja labprātīgi, tad nemaksās arī, ja par to izlems tiesa. Tāpat būs jādod tiesu izpildītājam vai jāizmanto parādu piedziņas kantora pakalpojumi. Pie tam tiesāšanās ir ilgstošs process, pieņemot, ka parādnieks ir pietiekami aktīvs un gudrs cilvēks, spriedumus var pārsūdzēt citās tiesu instancēs un rezultātā paies gadi.

pirms 12 gadiem  

elina, pirms 12 gadiem :

parāds ir noformēts rakstiski ar roku,nav pie notāra,esmu šī dokumenta mantiniece, mantojums ir sastādts pie notāra,un so dokumentu esmu nodevusi parādu piedziņas kompānijai,viņi jau nepilnu gadu cenšās piedzīt parādu,bet pirms pāris dienām atnaca man pazinojums ka beztiesas ceļa parādu nevarot piedzīt,jāvēršas tiesā un tiesas izdevumi ir apmēram 400Ls kas man jāmaksā no savas kabatas un pirms tiesvedības uzsākšanas,bet pēc tam šo naudu iekasēs no parādnieka.Vnk lieta tāda,ka man nav tāda nauda

elina, pirms 12 gadiem :

ir parādzīme un atgādinājums, kurā tiek brīdinats parādnieks par sankcijām (vēršanos tiesā, bet tēvs nepaguva,nomira un šo lietu novēleja man turpināt....), gadījumā,ja parāds netiks atmaksāts, ir abpusēji paraksti uzlikti uz dokumenta, bet nekas nav darīts ar notāra klātbūtni.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Nu, jā, tas ir Latvijas Republikas fenomens, ka mēs neko nevaram un negribam strādāt. Es visus savu Latvijas un citvalstu debitoru parādus nododu parādu piedziņas uzņēmumam CCI Legal, kas atrodas Lielbritānijā: http://www.ccilegal.co.uk/contacts.php Sazinieties ar uzņēmumu pa e-pastu, varat pieminēt, ka viņus ieteica viņu klients - es, manu vārdu un uzvārdu jūs redzat, pastāstiet, kas tas ir par parādu, kāda summa un palūdziet ar jums sazināties pa e-pastu.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Uzņēmums nodos jūsu parāda piedziņu vietējiem parādu piedzinējiem un dabūsiet savu naudiņu kopā ar gandarījumu atpakaļ. Neteikšu, ka viņi strādātu ļoti ātri, bet es savus parādus caur šo uzņēmumu atgūstu apmēram 6 - 12 mēnešu laikā, ieskaistot visus kavējuma un soda procentus, kas pēc Civillkiuma var būt 100% apmērā no parāda summas.

, pirms 11 gadiem :

"Ja parādzīme ir noformēta pie notāra vai viena no pusēm ir uzņēmums, un uz parādzīmes ir zīmogs un paraksts, tad daudz lētāk un ātrāk bez jebkādiem iepriekšējiem izdevumiem būs šī parāda piedziņu nodot vai pārdot parādu piedziņas uzņēmumam."
Varbūt Jūs varētu ieteikt šādu uzņēmumu, kas uzpērk parādzīmes?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja parāds ir izveidojies no ātrajiem kredītiem, tad līdz tiesai parasti neaiziet, taču ir bijuši gadījumi, ka lieta nonāk arī tiesā. Vairāk par parādu piedziņu, kas saistīta ar nebanku kreditoriem, var lasīt šeit - http://bezprocentukrediti.lv/blogs/paradu-piedzina

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.