Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 3459 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
http://www.consumer-guide.lv/energija/apk_tiesibas.htm#atteikties
"Patērētājam ir tiesības atteikties no centrālapkures, bet tikai tā, lai neciestu pārējie nama iedzīvotāji. Dzīvoklī jānodrošina normatīvā temperatūra ar citām metodēm.

Rīgā ir spēkā domes lēmums (Noteikumi Nr.15 1998.gada 8.septembrī "Noteikumi par centrālās apkures sistēmas atslēgšanu dzīvokļos Rīgā"), kas nosaka kārtību, lai saņemtu atļauju atteikties no centrālapkures pakalpojuma, un tiesības ierīkot autonomo apkuri. Katrā apdzīvotā vietā jāsaņem pašvaldības atļauja un pēc tam jāizstrādā projekta dokumentācija un jāveic saskaņošana ar attiecīgajām instancēm."

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Kristaps Raģis, SIA "Jaunliepāja" izpilddirektors:
"– Pašlaik ēku (ne atsevišķu dzīvokļu!) īpašnieku tiesības izvēlēties izdevīgāko siltumapgādes veidu nosaka "Enerģētikas likums". Tā 50.panta formulējums, mūsuprāt, izslēdz iespēju atsevišķu dzīvokļu atslēgšanu no centralizētās siltumapgādes – likumā ir teikts, ka tiesības izvēlēties izdevīgāko siltumapgādes veidu ir tikai ēku un būvju īpašniekiem. Tā kā daudzdzīvokļu ēkas dzīvokļu īpašnieki ir ēkas līdzīpašnieki, tad ēkas (ne atsevišķa dzīvokļa!) atslēgšana no centralizētās siltumapgādes un alternatīvas apkures ierīkošana iespējama tikai ar visu dzīvokļu īpašnieku piekrišanu, arī pašvaldības, ja ēkā ir neprivatizēti dzīvokļi. Ja kāds dzīvokļa īpašnieks nevēlas centralizēto siltumapgādi, viņam jāizvēlas dzīvoklis mājā bez tās, nevis jāsarežģī dzīve sev un citiem, izjaucot ēkas vienoto centrālapkures sistēmas balansu un radot virkni tehnisku problēmu."
http://www.tvnet.lv/majas/printArticle.php?id=85610

viktors Aščuks, pirms 14 gadiem :

negribu atslegt savu dzīvokli,domāju par izmaksu samazināšanu visiem mājas iedzīvotājiem

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

"jāsaņem pašvaldības atļauja un pēc tam jāizstrādā projekta dokumentācija un jāveic saskaņošana ar attiecīgajām instancēm" attiecas arī uz šo gadījumu.

viktors Aščuks, pirms 14 gadiem :

bet tas ir iespējams?

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Protams, tikai vislabāk to būtu darīt kopā ar nama apsaimniekotāju.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kolektīvā nemaksāšana radīs situāciju, ka siltums tiks atslēgts bez liekas projektēšanas_Uztaisiet katlu māju mājas galā un uz maiņām kuriniet_Ir jau eksemplāri, kuri sildās ar jotuliem katrā dzīvoklī_Neticu, ka tur kaut kas iznāk lētāks, ja nu vienīgi ķēpīgāks_

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Iespējams tas ir, bet skatoties uz birokrātiju savu katlu māju tev var neatļaut veidot, ja nu vienīgi izvieto gāzes katlus pagrabā....

pirms 14 gadiem  

viktors Aščuks, pirms 14 gadiem :

Gāzes vads mājai nepienāk,bet ar elektrību apsildamos katlus ir,cik es zinu, neizdevīgi!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.