Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

ePakalpojumi

+132

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1233 skatījumi

Kā elektroniski pieprasīt bezdarbnieka pabalstu?

» Karjera un darbs

Cilvēks pēc darba zaudēšanas un bezdarbnieka statusa iegūšanas var pieprasīt bezdarbnieka pabalstu vairākos veidos - uzreiz NVA filiālē, jebkurā VSAA filiālē, pa pastu vai arī elektroniski.
Ja cilvēks pabalstu vēlas pieprasīt elektroniski, tad vajadzīgs: dators, internets, drošs elektroniskais paraksts http://info.e-me.lv/.

Pirms 14 gadiem

1.solis Lai cilvēks pēc darba zaudēšanas varētu saņemt valsts sociālās garantijas un atbalstu jauna darba meklējumam, vispirms viņam jādodas uz jebkuru Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiāli, jāreģistrējas un jāiegūst bezdarbnieka statuss.

ePakalpojumi, pirms 14 gadiem

2.solis Pēc bezdarbnieka statusa iegūšanas cilvēks var pieprasīt bezdarbnieka pabalstu: • uzreiz klātienē NVA filiālē; • jebkurā VSAA filiālē personiski ierodoties un uzrādot nepieciešamos dokumentus; • nosūtot iesniegumu VSAA pa pastu, norādot tajā visu nepieciešamo informāciju vai izmantojot VSAA mājas lapā esošo veidlapu; • elektroniski - elektroniska dokumenta formā, norādot tajā visu nepieciešamo informāciju vai izmantojot VSAA mājas lapā esošo veidlapu;

ePakalpojumi, pirms 14 gadiem

3.solis Ja cilvēks bezdarbnieku pabalstu pieprasa elektroniski, tad veidlapa ir jāsagatavo atbilstoši Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija noteikumiem Nr.473 (17.punkts nosaka, ka iestādei vienas darbdienas laikā uz e-pasta adresi, no kuras e-dokuments nosūtīts, ir jānosūta paziņojums par elektroniskā dokumenta saņemšanu), jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu http://info.e-me.lv/ ar laika zīmogu un jānosūta uz elektronisko pasta adresi vsaa@vsaa.lv.

ePakalpojumi, pirms 14 gadiem

4.solis 10 darba dienu laikā pēc visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas cilvēka deklarētās dzīves vietas VSAA nodaļā cilvēks saņems vai nu lēmumu par bezdarbnieka pabalsta piešķiršanu vai atteikumu. Bezdarbnieka pabalstu, atkarībā no apdrošināšanas stāža, izmaksā ne ilgāk kā deviņus mēnešus gada laikā pēc tā piešķiršanas.

ePakalpojumi, pirms 14 gadiem

Piezīmes - Bezdarbnieka pabalstu var saņemt: • ja cilvēks ir reģistrējies NVA un ieguvis bezdarbnieka statusu; • ja cilvēka sociālās apdrošināšanas (darba) stāžs nav mazāks par vienu gadu un pirms bezdarbnieka statusa piešķiršanas sociālās apdrošināšanas iemaksas bija veiktas vai bija jāveic ne mazāk kā 9 mēnešus pēdējo 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa piešķiršanas dienas;

ePakalpojumi, pirms 14 gadiem

• māte vai cits cilvēks (tēvs, aizbildnis), kurš audzinājis bērnu līdz pusotra gada vecumam un saņēmis vecāku pabalstu vai bērna kopšanas pabalstu; • personas, kuras saņēma slimības pabalstu; • personas, kuras saņēma atlīdzību par adoptējamā bērna aprūpi; • ja cilvēks ir bijis invalīds vai kopis bērnu invalīdu līdz 16 gadu vecumam. Lasi vairāk par to kā aprēķina bezdarbnieka pabalstu, izmaksas ilgumu un apmēru http://www.lm.gov.lv/text/88.

ePakalpojumi, pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Diez vai elektroniski to var pieprasīt

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.