Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdis P.

+2589

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1504 skatījumi

Kas noticis ar datora DVD-RW?

Datori un internets » Dzelži

Izlīdzēju paziņam- izvilku no sava PC rakstīkli, piespraudu viņa datoram(viņējais vairs nelasa), tika veikta programmatūras instalācija. Beidzot darbu, saspraudu vadus atpakaļ savā datorā, bet, tavu skādi!-zem My Computer vairs neredzu diskiekārtu. Vispār man bija divi diskdziņi, bet izmisumā spraudelēju štekerus turp/atpakaļ, līdz pazuda arī otra iekārta. Cerams, ka kaut ko neizdedzināju. Kas varēja notikt? Lūdzu palīdziet!

Pirms 14 gadiem

Nu nekas neizdodas. Vai ir vērts pārinstalēt OS, vai tas nedos neko?

Valdis P., pirms 14 gadiem

Bez visa tā ka paliku bez diskiekārtas, katru reizi startējot PC parādās zilais ekrāns un sākas 'scan disc'. Pirmās 3 reizes pacietīgi gaidīju, tagad pastāvīgi atceļu. Kā lai tiek no tā uzbāzeņa vaļā, kad tas varētu likties mierā?

Valdis P., pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

umm, neesi sabeidzis barošanu? no zila ekrana var tikt vaļa pirms izraušanas no kontakta izvēloties shutdown.
vēl ne reiz nav bijis tā ka zilais disk cheks iznirtu ne no ka. ja viņš lien ārā tad nepareizi beidzas datora darba režīms.
norauj savu ROM nost, tad pārstartē, ja būs arī tad ved pie meistara, ar visu to labošanu būsi iedzīvojies reķinā anormālā.
skipot to disk chek neiesaku lai arī pats reizēm grēkoju.
bez viņa vari pakāst pie 1% no cietā diska lokācijas vietām. tukšajām portams
nu, pamata pat nez ko ieteikt. meistars palīdzēs.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Artūrs

+534

 
diskdzinis jāliek datorā, kad tas ir izslēgts. tad nepakšķēs un iekārta nenosvils. domāju, ka vari mest ārā savu ierīci. Vari vēl pamēģināt pamainīt "jumper'a" atrašanās vietu - sīks daiktiņs, kas savieno kontaktus + pamēģināt pamainīt ide vada spraudņus vietām, ja tāds ir.

pirms 14 gadiem  

Valdis P., pirms 14 gadiem :

Var jau būt, ka nosvila. Saslēdzu atpakaļ riktīgi-pie izslēgta PC. Tikai, kapēc ieslēdzot, iekārta nebija redzama? Tad zuda pacietība un sāku spraust štekerus turp/atpakaļ, tad nopaukšķēja un nodzisa sis.bloks...Veco diskdzini izdevās iedzīvināt, bet mainot tos IDE spraudņus, atkal pazuda. Bootojoties-kur Master/Slave vairs neredz Samsung;Lite on DVDRW, bet ir tikai nulles, tur kautkas nav riktīgi.

Artūrs, pirms 14 gadiem :

megini mainit "jumperi" vietam, izskatas shadi - http://www.zoki1983.com/build_pc_xp2000_maxtor_40gb_jumper_matchup.jpg

Valdis P., pirms 14 gadiem :

Būs kkas nopietnāks. Vecais diskdzinis izdzīvoja un tagad strādā, jaunajam pat 'atvilktne' nenāk vaļā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Izslēdz datoru un ieslēdz to. Kad slēdzas iekšā, paskaties kas ir jānospiež lai ieietu BIOS Setup (DEL, vai kāds no F# taustiņiem).

Kad esi iegājis biosā, ieej pie IDE/Peripheral devices (vai tml. nosaukums) un uzspied Auto.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

control panel add remove hardware, ja atadīs izies cauri kā smērēts
ja ne, pamēģini power vadu iespraust riktīgi, ( ja iekārta strādā, nu, itka lasa disku, bet nedod ārā datus, tad lieto pirmo ieteikumu)
ja nestrādā neviens no šiem, pasakties vai informācijas slots labi pievienots, vai nav otradāk pagriezts..., ja ar tiem viss ok, tad tikai jaatjauno draiveris un viss

pirms 14 gadiem  

Valdis P., pirms 14 gadiem :

Pie Add Hardware neredz nevienu diskdzini, tikai HDD un floppy, bet stāv izsaukuma zīme pie Multimedia Audio Controlers. Jāteic, ka divreiz 'nodzēsu' sistēmbloku, sprauzdams klāt štekerus un kautkas klusu nopaukšķēja, tāpēc māc raizes:(...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.