Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

adolfs

+6756

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1153 skatījumi

Vai torrentu diskrētais šarms būs mūžigs?

Datori un internets » Internets

Protams, ir bezgala patīkami bez maksas iegūt nepieciešamās programmas ar atvērtām lietošanas iespējām, gandrīz ikkādu gribētu mūziku un noskatīties sev patīkamās filmas.
Bet vai tas tā turpināsies bezgalīgi?
(par piemēru: Latvijā taču ir organizēts brīvs publiskas bezmaksas pieejas liegums Latvijas izcelsmes (pat okupācijas laika) filmām u.t.t. torrentos)

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
nekas nav mūžīgs. šobrīd esošā finansējuma ietvaros LV dienestiem ir citas prioritātes. Skaidrs ka agri vai vēlu torentus piežmiegs. LV ne viens vien jau ir pazudis. Redz ka pat piratebay papurināja... Domāju ka drīzāk satraukties vajadzētu nevis lietotājiem, bet torentu serveriem. Es gan maz no tā ko saprotu, tā ka droši palabojiet.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Man šķiet, ka to jau nav iespējams ierobežot. Protams, teorētiski var iet pie katra uz dzīvokli un likt sodus par datorā esošajiem, nelicenzēti iegūtajiem failiem, bet, ja es pareizi saprotu, bet ordera nekas tāds nav iespējams (t.i., policijai būtu jābūt pamatotām aizdomām par to, ka datorā ir nelicenzēti faili).

Otrkārt, to fiziski nav iespējams ierobežot vai kontrolēt. Miljoniem cilvēku katru dienu kaut ko lejupielādē un es nedomāju, ka ir kāds paņēmiens, ar kuru reāli var izčekot un sodīt pilnīgi ikvienu.

Tā kā es teiktu, ka tas varbūt neturpināsies mūžīgi, bet kamēr neviens nav izdomājis veidu, kā to izkontrolēt, tikmēr tas arī turpināsies. Un minu, ka vēl gadiem vai dekādēm.

pirms 11 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 11 gadiem :

bez ordera*

adolfs, pirms 11 gadiem :

šeit es nedomāju iešanas pa dzīvokļiem vai sodus par datotros esošajiem nelicenzētajiem failiem;
es vnk pavilku līdzību ar to cik modri tiek liegtas pieejas/likvidēti faili, piemēram, latviešu filmām (arī ārzemēs bāzētās torrentu vienēs), tādejādi, pieņemu, ka to pašu noteikti varētu veikt, ja dikti gribētu, arī ar parējiem failiem.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Artis Upenieks

+7243

 
Vienmēr būs piedāvājums tam, pēc kā ir pieprasījums, un nedomāju, ka pieprasījums pēc šāda tipa informācijas mazināsies, līdz ar to arī atradīsies veidi, kā to piedāvāt. Tas ka vieni mēģinās to aizliegt ir skaidrs, bet cik tas būs efektīvi - cits jautājums.

pirms 11 gadiem  

adolfs, pirms 11 gadiem :

piedāvājuma/pieprasījuma princips, protams, ir paliekošs/mūžīgs;
bet tas pamata būtībā bāzējas izdevīgumā (peļņā), pirātisms torrentos (failu īpašniekiem) ir kas tieši pretējs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.