Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

I. Judins

+20

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1722 skatījumi

ko darit

Datori un internets » Drošība

ko darit esmu aizmirsis setupa paroli un netieku biosa kas ieteiks ko darit?????

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Ja galda dators un proti aizskrūvēt datoru, ne tikai atskrūvēt, tad skrūvgriezni rokās un meklē kur ir baterija un izņemt to uz brīdi vai meklē "jumperi" ar kuru nomest biosu uz "nullēm" jeb rūpnīcas iestatījumiem.

pirms 14 gadiem  

I. Judins, pirms 14 gadiem :

jau meginaju baterejas nemsana nelidzeja!kadu jumperi ieteiktu?

JanKa, pirms 14 gadiem :

Elektrības vadu biji atslēdzis? Un bateriju izņēmi uz, piemēram,minūti nevis pāris sekundēm? Jumperis parasti saucās CCMOS - http://www.pc-infopratique.com/images/banque/bios_clear_cmos.jpg bet kā tieši saucas un kur atrodas jāmeklē lietošanas instrukcijā.

JanKa, pirms 14 gadiem :

Parasti ir trīs kontakti no kuriem savienoti divi, lai nomestu biosu jāpārliek uz otriem diviem, un pēc tam atkal jāpārliek atpakaļ.

JanKa, pirms 14 gadiem :

Tfu, protams, uz otriem diviem nevar pārlik, ja ir trīs kontakti, bet ja ir savienoti 1un2 kontakts, tad jāpārliek jumperis uz 2un3.

uldis ozoliņš, pirms 14 gadiem :

ja kas, janka, nevis skrūvgriezNis, bet skrūvgriezis lol

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Vēl jāatceras, ka datoram jābūt atvienotam no tīkla, mēģinātam ieslēgt (lai kondensatori izlādējas), tikai tad var bateriju ņemt ārā. Ja tas nelīdz, tad pēc baterijas izņemšanas var izņemt BIOS mikroshēmu, vai savienot BIOS mikroshēmas kājas ar skrūvgriezeni, bet oficiāli es to neiesaku. Var gadīties, ka to mikroshēmu nevar izņemt. Arī var gadīties, ka tev ir divi BIOSi, tad to jādara ar primāro. Vislabāk jau atrast manuālīti mātesplatei. Vēl ir arī defaultie rūpnīcas BIOS paswordi, hehe.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.