Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

SINTIJA VINTERE

+643

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3135 skatījumi

HP dv6000 baterijas 'dzīvības' ilgums

Datori un internets » Drošība

Nju, lieta tāda..pirms apmēram mēneša mans dators sāka taisīt nu tādu kaitinošu Bzzzzz skaņu( cik zinu HP portatīvajiem tā bieži gadās) . Sākumā domāju -putekļi sakrājušie- iztīrīju.. nelīdzēja. Update'oju BIOS - nekas nemainījās.. Tad ienāca prātā- varbūt vaina galvenajā ventilatorā vai baterijā - nokačāju programmu HP mājas lapā , kas parāda info par baterijas stāvokli... laikam slikti rādītāji- jo pie 'health' minēts 'replace' .. dators man ir 3 gadus vai tas ir normāls baterijas 'dzīvības'ilgums?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Būs baterija savu nokalpojusi - 3 gadi pilnīgi normāls laiks laist uz bateriju kapsētu. Bet mazkvalitatīvam ventilatoriem arī 3 gadi var būt iemesls dzīves beigām un tas sāk vibrēt, jo ir izdilis un izcentrējies. Tad jāmaina viss ventilators.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

JanKa

+80131

 
Jā, 3 gadi ir diezgan optimāls dzīves laiks Li-ion baterijām. Bet vai tas varētu radīt "bzzzzzz" skaņu...? Vari pamēģināt noņem bateriju pavisam un ieslēgt datoru tikai ar pievienotu strāvas kabeli, un tad paskatīties vai skaņa joprojām ir.

pirms 14 gadiem  

SINTIJA VINTERE, pirms 14 gadiem :

Man jau strādā tikai kabelis.. nu vismaz pie baterijas vienmēr rādās 0% un kad atvienoju kabeli dators izslēdzas.. es domāju varbūt slodze ventilatoram par lielu tāpēc tā skan ?

JanKa, pirms 14 gadiem :

Grūti jau saprast kāda ir skaņa "bzzzz" un kas to rada. Visbiežāk skaņu rada mehāniskas komponentes kā ventilators(i) vai cietais disks, tomēr arī dažas elektroniskās komponentes mēdz trokšņot. Putekļi parasta sakrājas starp ventilatoru un radiatoru (otrais links), tāpēc neizjaucot datoru tos ir pagrūti iztīrīt http://www.insidemylaptop.com/remove-keyboard-clean-cooling-fan-hp-compaq-6515b-laptop/ http://www.insidemylaptop.com/laptop-shuts-down-without-any-reason/

SINTIJA VINTERE, pirms 14 gadiem :

Nu pati laikam jaukt nejaukšu :) nav man īsti tik daudz saprašanas šajā jomā.. bet putekļus man tīrija salonā un skaņa tā arī nepazuda.. es īsti nevaru saprast vai man jāpērk jauna baterija vai jāmaina ventilators vai cietais disks vai visi trīs .. vai jaaperk jauns dators :D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

XXXXX

+920

 
1.iesaku pārdot to laptopu kamēr vēl strādā, jo man tāds ar reiz bija...
2. DV6000 sērijai ir defekts mātes platē saistīts ar integrēto video karti (šo var izlasīt HP mājas lapā)
3. jau pēc gada, diviem viņš sāk skaļāk sīkt, uzkarst un ventilatora tīrīšana, maiņa neko nedos
4. akumulators man jau pēc gada turēja max 20min un pēc diviem laiks vēl samazinājās
5. mātes plati nomainīja pēcgada pa garantiju, bet tieši pēc gada noklājās attēls un garantija nomainītajām detaļām redz' esot tikai gads...
6. nekad vairs nepirkšu neko no HP!!!!
7. servisa centra attieksme ir pilnīgi garām, un tāda pati plate maksā, ja pareizi atceros latus 100... un noklāsies atkal pēc gada,
7. uzraksti Google ''hp dv6000 defekti'' un tev parādīsies plaša informācija par šo rupji sakot miskasti!!!!

PS. Tev vēl ir paveicies, ka nokalpojis 3g.

pirms 14 gadiem  

SINTIJA VINTERE, pirms 14 gadiem :

viens labums ir , es viņu nenopirku, bet man uzdāvināja... bet liels paldies par info..noderēja ;)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Sāc ar ventilatora iztīrīšanu, ja nepalīdz - nomaiņu, tā mistiskā skaņa "bzzzz" :D, 99% ir dēl ventilatora.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

'bzzzz' - visdrīzāk ka ventilātors. Ja vēlies lai dators vēl kādu laiku kalpotu - meklē, kas var iztīrīt putekļus, ieeļļot (vai nomainīt) ventilatoru.

Šīs sērijas datori bija ar konstruktīvu defektu - vājas dzesēšanas dēļ tiem atlodējas kontakti mātes platē ar grafisko karti - ap to rajonu. Protams, ja cilvēks ir ņēmies ar elektroniku, atjaunot datora darboties spēju varēs kādas stundas-divu laikā. Ja nē - var atrast meistarus.

Morāli sāv gatavoties jauna datora iegādei. :)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.