Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

krokijs

+18181

 
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3027 skatījumi

ka izplatās vīrusi datorā ?

Datori un internets » Drošība

es ar to domaju, ja piem virusains fails man stāv kompī pie fotogrāfijām, vai viņš ir aktīvs ? vai viņš plosās tad kad ir palaists sistēmā ?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Kamēr vīrusa kods netiek izpildīts, tas neko nedara un ir nekaitīgs. Pievienoti tie var būt da jebkādiem failiem. Problēma slēpjas tajā apstāklī, ka arvien vairāk dažādu veidu faili, kas sākotnēji ir vienkārši dati sāk apaugt ar funkcijām, procedūrām, skriptiem, makrosiem, kas jau spēj ar attiecīgā faila apkalpojošo programmu palaist kodu no šī faila. Attiecīgi, ja vīrusnieks zina, ka daudziem uz datora ir programma, teiksim Adobe pdf readers, kas spēj ne tikai parādīt kādu e-grāmatu, bet arī pārbaudīt, atkodēt un citas lietas ņemot materiālu no šā faila, tad ar viltīgām metodēm tam var iebarot izpildāmu kodu no it kā neizpildāma pdf faila. Tas tikai idejisks piemērs, jo lietotāji bieži nezin kaudzi funkcionalitātes visādās programmās. Vispazīstamākais jau ir Internet Explorers, kas kopā ar Explorer ir tik cieši un daudzfunkcionāli integrēts, ka grūti ir saprast visas iespējamās drošības problēmas.

pirms 13 gadiem  

krokijs, pirms 13 gadiem :

tatad pastāv varbūtība ka viruss var būt arī attēlos ? es domāju PNG, jpg ?

JanKa, pirms 13 gadiem :

Var būt arī JPG failā ļaunais kods, ja saproti angliski, tad pirms gadiem desmit par to jau runāja: http://www.sophos.com/en-us/press-office/press-releases/2002/06/va_perrun.aspx

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kaspars Ročāns

+8491

 
Principā teorētiski vīrusi var būt jebkurā failā - bildēs, tekstā nemaz nerunajot par word dokumentiem, kuros ir macro iespējami. Šādu vīrusu gan ir ļoti maz.
Pārsvarā tie gan ir orientēti uz to, ka tu šos failus atvērsi ar kādu konkrētu programmu un izmantos "caurumus" konkrētajā programmā. Piemēram, vīruss jpgā - ja atvērsi šo jpg ar bilžu skatītāju, uz kutru tas orientēts, var sākt izplatīties, ja atvērsi ar citu skatītāju - nekas nenotiks, skatītājs uzkārsies vai vienkārši paziņos par bojātu failu.
Vēl jāsaka, ka visos failos, kas satur mainīgus un ļoti neparedzamus datus - mūzikā, video, bildēs pastāv iespēja, ka antivīruss kļudaini "saskatīs" vīrusu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Fotogrāfijas un video materiālu faili nevar būt inficēti, jo tie nav izpildāmi faili.

Jā, plosās tikai tad, kad ir palaists. Reizēm viņi slēpjas zem citiem nosaukumiem, piemēram, IEXPLORE.EXE, tādējādi tos ir grūtāk atrast pie procesiem utt. Bet pa lielam, ja tas vīruss kompī ir, tad, man šķiet, viņš vienmēr kaut kur bekgraundā ir aktīvs. Vismaz es tā domāju.

pirms 13 gadiem  

krokijs, pirms 13 gadiem :

nu jā, es arī tā domāju tikai gribēju pārbaudīt vai domāju pareizi !! ar vīrusiem pagaidām ir sanācis cīnīties veiksmīgi, nepārinstalējot neko-procesos var atrast, tas tikai ir ilgi. es te nesen testēju antivīrusu netā nokačātu un AVG un tici vai nē, viņš man no fotogrāfiju mapes, 3 fotogrāfijas nosauca par trojaniem un izgrieza, es biju šokā, PNG formatā !

Jevģēnijs Lugovskis, pirms 13 gadiem :

Man arī reiz antivīruss atrada vīrusu bildēs, nobrīnījos.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Reizēm ir tā, ka failam ir JPG paplašinājums, bet patiesībā tas ir izpildāmais fails ar nomainītu paplašinājumu, nevis reāla bilde.

Bet, ja tā bija īsta bilde, kuru varēja atvērt, un tajā bija vīruss... Dīvaini. Es nekad neesmu tādu parādību novērojis. :) Bet nu kas to lai zina. Tie vīrusi jau arī ir miljons un vēl vairāk...

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Ja jau jums tā ir gadījies, tad laikam būšu kļūdījies.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Vīrusa izpildāmais kods ir konkatenēts pēc jpg faila. Bilžu rādītājs nezin, ka fails ir garāks, viņam ir info - jpg beigas un viņš tālāk neko nepēta. Tikai vajadzīgs, kas to kodu izpildīs.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja fails ir vīrusains, labāk to nekavējoties izdzēst... Jo nav obligāti to jāpalaiž, tas var tikt palaists no start-up.... :)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

NHL09 pro

-370

 
es nezinuD;

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.