Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2628 skatījumi

Windows uz Mac

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Vai var uzinstalēt Windows xp uz Mac produktiem?
Ir viens kompis: Power Mac g4, 1Ghz CPU, 1,5Gb RAM, virsū MAC OS X 10.4.11

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Uz Power Mac g4 pa tiešo (ar Bootcamp) nevarēs uzinstalēt, jo Windows uz tādas arhitektūras (RISC) hardwares neiet. Tas tāpat kā gribēt uzlikt uz vecas Nokia veca Ericsson programmatūru. Tam vajadzīgs tad dators ar Intel arhitektūru (x86). Tad varēs ar Bootcamp uzlikt Windows.

Ja tiešām ir tik liela nepieciešamība, tad var likt Windows emulētā, virtuālā veidā kā aplikāciju uz MacOS. Hardware virtualizācijas iespējas gan nebūs, tikai tīri software. Bet nu rezultāts būs kā dejot baletu ar baleta čībiņām, kas uzvilktas pa virsu slidām. Kam tas vajadzīgs?

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Pilnīgi piekrītu Aivim. Arī es lietoju Mac :)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Var, meklē kas ir "Boot camp" - varēsi ieslēdzot datoru izvēlēties Win vai MacOS.
Vai izmanto VMware vai Parallels, lai uzinstalētu windows virtuāli.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Diemžēl nevarēs vis.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Larry Croc

+165

 
VMware Fusion. Lietoju, kad vajadzēja IE6 uz Mac.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-c-f-b-

+5293

 
VirtualBox - специальная программа для создания в памяти ПК виртуальных компьютеров. Каждый виртуальный компьютер может содержать произвольный набор виртуальных устройств и отдельную операционную систему. Область применения виртуальных компьютеров очень широка - от выполнения функций по тестированию ПО до создания целых сетей, которые легко масштабировать, распределять нагрузку и защищать. VirtualBox распространяется бесплатно, с открытым исходным кодом.
Существуют версии VirtualBox, предназначенные для установки на практически всех операционных системах, включая Windows, Linux, Macintosh и OpenSolaris. В качестве "гостевой" операционной системы так же могут использоваться любые операционные системы, включая Windows (NT 4.0, 2000, XP, Server 2003, Vista, W7), DOS/Windows 3.x, Linux, и OpenBSD.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pats esmu Mac lietotājs un nesaprotu, kādēļ būtu "jāsačakarē" Mac dators un jāinstalē Windows, tas gan samazinās veiktspēju, gan ieinstalēs visas Windows operētājsistēmas kļūdas, ar kurām šī sistēma ir pārbagāta, pie tam atvērs datoru vīrusiem, trojaniem un citiem mūdžiem! Mūsdienās Windows operētājsistēmai nav nekā tāda, kas nebūtu pieejams Mac OS un pie tam vēl kvalitatīvākā veidā.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Piekrītu.

...Agnese ..., pirms 13 gadiem :

Ar āboliem, kā ar sienu strīdēties... Man, dumai blondīnei nav bijuši ne vīrusi, ne mistiskas perētājsistēmas problēmas; laikam ir cilvēku, kuriem neiet ...
Situācijas mēdz būt dažādas, bet tepat Latvijā, cik grāmatvedības programmas darbojas uz jūsu apbrīnotā Mac? Hansa iet un vēl pāris, bet ko darīt, ja birojā visi lieto, piemēram, Jumi? Pareizi būtu visu sakārtot un nerisināt lietas caur dibenu, liekot uz ābola windowsu, bet ir reizes, kad nevar savādāk. Gaidu dubļus pār sevi :))

...Agnese ..., pirms 13 gadiem :

Zelta laikos, nomaina visus datorus, vai nomainam visas programmas, vai visas iekārtas, kam programmatūra ir uzrakstīta tikai Windows un ilgākā laika periodā tas atmaksāsies. Šodien, kad katrs santīms jāskaita, jāmeklē apkārtceļi un jāmoka āboli ar windowsiem. Iespējams, ka šis nav tas gadījums un cilvēks tiešām nedraudzējas ar galvu gribot likt uz ābola windowsu, bet šie fanboji - Aivis, kas nespēj paskatīties tālāk par savu iekostu ābolu... nekas personisks, tikai labprāt iedzeļu ;)))

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Nu nevajag tik traki. Aivis nebūt neizklausās pēc fanboja. Mans personiskais ieteikums - pārdot Maku un nopirkt tad Intel datoru. Tas atmaksāsies naudas ziņā, ņemot vērā, ka Maks tomēr dārgāka manta. Pie līdzīgiem resursiem.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Agnese, nekā personīga, bet Mac datori nav domāti dumjām blondīnēm! ;-)

Raivis Zemskis, pirms 13 gadiem :

heh :D Agnes, ja jau aizrunāji par taupīšanu, mac nekad nebūs tas ar ko taupīt, arī win sistēmas...

ir viena izeja... linux... pats ar to esmu strādājis pietiekami, pie tam var negruzīties ar to ka vajadzēs kādreiz no win uz linux vai savādāk kādu doc mest... par to ir padomāts...
tie visi maci un wini ir tīri naudas izspiešanas līdzekļi :)

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Šo diskusiju var turpināt mūžam, taču rezumējot var piebilst to, ka katra operētājsistēma ir domāta konkrētam patērētāju lokam, kurā šī operētājsistēma ir vislabākā un tas ir atkarīgs tikai no pašiem pircējiem, vai viņi spēj pareizi un adekvāti novērtēt savas vajadzības. Linux operētājsistēma ir bezmaksas un lieliski piemērota studentiem un skolēniem, turpretim Windows ir paredzēts visiem tiem, kas ikdienā nodarbojas tikai ar dokumentu apstrādi un vienkāršām prezentācijām.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Apple korporācijas mērķis nekad nav bijis radīt lētu masu produktu, lai gan mūsdienās MacBook cenas ir krietni nokritušās un pielīdzinājušās Microsoft piedāvāto datoru cenām. MacBook ir vienmēr izcēlies ar savu kvalitāti un tas ir paredzēts cilvēkiem, kuri strādā ar Multimediju programmām un līdztekus visam tam, ko piedāvā Windows vēlas iegūt stabilu, drošu un noturīgu sistēmu, kura nav ik pēc 15 minūtēm jāpārstartē. Un to spēj saprast tikai tie, kas kādu laiku ir pastrādājuši uz Maca.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Kaspars Ermanis

+1992

 
Agnese nemaz tik dumja neizskataas un blonda arii nea.... :P Un pie teemas varu piebilst ka shobriidaas jau pashi aaboliishi ir paredzeeti arii Windas instaleeshanas iespeejaam...... Cits jautaajums ir cik viegli buutu samekleet nepiecieshamos draiverus un piespiest straadaat normaali....

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

G4 nepieder pie "šobrīdās".

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.