Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3431 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

GHz ir procesora takts frekvence vai kā to parasti sauc - ātrums. Bet bez citiem parametriem un, nezinot, kādam nolūkam tu to datoru taisies izmantot, ir neiespējami pateikt, vai tas ir daudz vai maz.

1.2 GHz .txt failu rakstīšanai un lasīšanai - daudz.
1.2 GHz spēlēm - maz.

pirms 13 gadiem  

Rihards Makužs, pirms 13 gadiem :

Sk. paldies! Vairāk jau internetam! Un cs

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Internetam krietni par maz. Nu var jau sēdēt tai netā, bet būs ļoti nebaudāmi. Smagas lapas (draugiem.lv, tvnet.lv, delfi.lv, youtube.com, utt.) būs praktiski nelietojamas.

Ar CS nebūs tik traki.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Valdis Līcis

+879

 
Izpildot algoritmus, procesors veic milzīgu skaitu vienkāršu soļu. Šos soļus sauc par taktīm, un to skaitu, ko procesors spēj izpildīt vienā sekundē, sauc par procesora takts frekvenci. Procesora takts frekvence tiek mērīta megahercos (MHz), agrāk takta frekvenci mērīja kilohercos (1KHz = 1000Hz), bet mūsdienās tā tiek mērīta megahercos (1MHz = 1000KHz), bet bieži tā tiek izteikta gigahercos (1GHz = 1000MHz). Mūsdienās takts frekvences lielums procesoros sasniedz 4000 MHz un vairāk. Jo skaitlis ir lielāks, jo procesors ir ātrāks, tomēr procesora takts frekvence nav tā ātrdarbības galīgais rādītājs, vēl ir jāņem vērā, kādu skaitu komandu procesors spēj izpildīt vienā taktī un lai to izdarītu, tika ieviesta mērvienība, ar kuru var mērīt procesora ātrdarbību. Šo mērvienību sauc MIPS (angļu: Million Operations Per Second — miljons operāciju sekundē). Takts frekvence ir viena no noteicošajiem rādītājiem, kas ietekmē procesora ātrdarbību, tomēr svarīgākais ir pareizas proporcijas.

pirms 13 gadiem  

Valdis Līcis, pirms 13 gadiem :

Vislabāk būs, ja komentēsi precīzāk kādām vajadzībām tu šo ierīci vēlies iegādāties...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

-c-f-b-

+5293

 
..un pērc arī otru, stacionāro pie reizes ar i7 900. sērijas procesoru un 6.Asus DeLux mātes plati. Jā, RAM 8Gb OCZ ar neaizmirsti. Par videokarti,barokli utt pat neieminēšos. Te Tev 2 topiki, līderi katrs savā galā. Varēsi reāli izbaudīt atšķirības.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.